Gündem

Türk Hava Yolları’ndan rezarvasyon açıklaması!

Türk Hava Yolları THY Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 10 ildeki enkazda arama kurtarma ekipleri devam ederken deprem bölgesinde depremzede vatandaşların tahliye çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Tahliye uçuşlarının ücretsiz olarak devam ettiğini ve rezarvasyon ile yapıldığını duyuran THY bu zamana kadar 1041 seferle 186 bin 790 arama kurtarma ekibinin bölgeye ulaştırdığını açıkladı.

9 GÜNDE 6 BİN 708 TON YARDIM MALZEMESİ TAŞINDI

Bilgilendirmede ayrıca depremin Türk Hava Yolları’nın ilk gününden bu zamana kadar 1013 sefer ile 182 bin 613 depremzedenin tahliyesini gerçekleştirildiği belirtilirken, kargo uçuşlarıyla da yardım malzemelerin bölgeye taşınmaya devam ettiğini vurguladı. Turkish Cargo, 9 günde gerçekleştirdiği yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplam 108 kargo seferiyle 6 bin 708 ton yardım malzemesini afet bölgesine taşıdı. Hava kargo şirketi aynı zamanda bugün gerçekleştireceği 14 kargo seferiyle yardım malzemelerini bölgeye ulaştıracak.

Tahliye uçuşlarında depremzedelerin tahliyesinin yanı sıra evcil hayvanların da uçağa bindirilmesinde yardımcı olunuyor. Deprem bölgelerinden uçağa binen vatandaşların uçağa evcil hayvanlarıyla alınması için havalimanlarında taşıma kafesi göndermeye başladı. İlk olarak Malatya Havalimanı’ndan dağıtıma başlanılan taşıma kafesleri gün içerisinde deprem bölgesindeki diğer havalimanlarına da gönderilecek. Havayolu şirketi ayrıca afet nedeniyle evcil hayvanlarıyla uçağa binmek isteyen depremzedelerden aşı karnesi isteme zorunluluğunu kaldırmıştı.