Mevduat faizlerinde rekor! Piyasalar yüzde 50 beklentisinde

Türk Lirası cinsinden mevduat faizleri, son 6,5 ayın en yüksek seviyesine çıkarak yüzde 40 artış kaydetti. Bu artış, Kur Korumalı Mevduat’tan (KKM) çıkışları hızlandırdı. Türk Lirası’na yönelik yatırım ilgisi arttı.

Yatırımcılar, Kur Korumalı Mevduat’tan çıkarak Türk Lirası’na yöneldi. TL mevduatın payı, son 6,5 ayın zirvesine çıkarak arttı. Haziran ayında 1-3 ay vadeli TL mevduatına verilen faiz oranı yüzde 23,5’ti. Bu oran şu anda yüzde 46’ya yükselerek son ayların en yüksek seviyesine ulaştı.

Mevduat faizleri kur korumalıdan çıkışı hızlandırdı

Mevduat faiz oranlarındaki artış, Kur Korumalı Mevduat’tan çıkışları hızlandırdı. Kur Korumalı Mevduat’ın toplam mevduattaki oranı yüzde 20,33’e indi. TL mevduatın oranı ise yüzde 38,55’e yükseldi.

Yüzde 50 beklentisi büyüyor

TL mevduatta yüzde 50’lik faiz beklentisi bulunuyor. Yakın vadede bu oranın yüzde 50’lere doğru yükselmesi beklenirken, standart TL mevduatına yönelmenin de bu süreçte güçlü olacağı tahmin ediliyor.

Ekonomist Filiz Eryılmaz, Kanal D Haber’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “KKM payı giderek azalırken standart TL mevduat payı giderek arttı. Kurda güçlü yükselişler olmayacağı için KKM’de durmak vatandaş açısından çok cazip değil. Standart TL mevduattan daha yüksek faiz getirisi elde edeceği için buradaki yatırımcı KKM’den çıkarak düz standart TL mevduata doğru yönelmiş durumda.”

 

Exit mobile version