Türk Telekom, Vodafone, Turkcell hat sahipleri dikkat: Üniversite öğrencilerine ücretsiz 10 GB internet verilecek!

Üniversite öğrencilerine ücretsiz 10 GB internet desteği ile ilgili açıklama yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile 10 gb internet desteği başvurusu nasıl, ne zaman ve nereden yapılır? soruları yanıt buldu. Peki kimler ücretsiz 10 GB internet desteğinden yararlanabilecek? Tüm hatlar için geçerli olacak mı? İşte detaylar…

10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET DESTEĞİ GELİYOR

Gençlere ücretsiz 10 GB internet uygulaması Bakan Uraloğlu tarafından şu sözlerle açıklanmıştı.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yükseköğretim öğrencilerimize, 12 ay boyunca aylık 10 GB yıllık 120 GB olacak şekilde ücretsiz internet imkanı sunuyoruz!”

10 GB ücretsiz internet desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler kimlik doğrulaması yaparak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapacak.

Başvurular sistem üzerinden değerlendirilecek ve öğrenciler tarafından girilen bilgilerin internet desteği şartlarını sağlaması durumunda başvuru sistem üzerinden kabul edilir.

10 GB İNTERNET DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

10 GB ücretsiz internet desteği başvuruları Bakanlık tarafından belirlenen tarihler arasında yapılacak. 14 Kasım Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanan bilgide ” İnternet desteğinden faydalanmaya ilişkin ilk başvurular, bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içinde yapılır.” ifadesi kullanıldı.

ÜCRETSİZ İNTERNET BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, ön lisans ve lisans öğrencileri destekten yararlanabilecek. 10 GB internet desteği örgün eğitim alanlar için geçerli olacak. Başvuru tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almayanlar, daha önce bu destekten yararlanmayanlar faydalanabilecek. Ayrıca yararlanmak için belirlenen takvimde başvuru yapılması koşulu aranırken telefon hattının öğrencinin üzerine olması gerekiyor.

Resmi Gazete’de yer alan bilgiye göre ”Başvurunun kabulü halinde, öğrencinin bilgileri ilgili mobil şebeke işletmecilerine bildirilir ve bilgilendirme sistem üzerinden sağlanır. Destek bedeli Bakanlık tarafından mobil şebeke işletmecilerine ödenir.”

Exit mobile version