Türkiye 7.7 ve 7.6’lık depremle sarsıldı: AFAD can kaybıyla ilgili acı haberi duyurdu!

Türkiye’yi yasa boğan haber… Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından acı haberler gelmeye devam ediyor. 10 ilde onlarca binanın yıkımına neden olan depremde can kaybı artıyor. AFAD son duruma ilişkin açıklama yaptı.

CAN KAYBI ARTIYOR

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde dün sabah saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Bu şiddetli depremin ardından dün öğlen 13.24’te de Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi merkezli 7.6 büyüklüğünde 2. deprem meydana geldi. Şiddetli depremler, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Son gelişmeye göre, 10 ilde toplam can kaybı 3381’e yükseldi.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD Başkanı Yunus Sezer, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin, “Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısında artışlar var. Can kaybı sayısı an itibari ile 2 bin 921’e yükseldi. Yaralı vatandaşımızın sayısı 15 bin 834. Şu ana kadar 65 ülkeden yardım ve destek talebi var ve bu ülkelerin de yardım taleplerini planlar doğrultusunda naklediyoruz. 16 bin 400 personelimiz ile yabancı ülkelerden gelen personellerle beraber şu anda afet bölgelerinde yoğun bir çalışma var.” ifadesini kullandı.

Exit mobile version