Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile başvuran tüm yaşlılara 1084 TL ödeme yapılacak! 2022 yaşlılık ödemeleri

Hükümet, çeşitli kategoriler altında geliştirmiş olduğu sosyal modeller ile vatandaşlarına yardım etmeye, onların mağduriyeti gidermeye bu dönemde de de devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının önderliğinde geliştirilmiş olan bu sosyal modellerden biri de yaşlılık aylığı olarak karşımıza çıkıyor.

65 yaşın üzerinde olan, çalışma gücü ve bakacak kimsesi olmayan yaşlı vatandaşlar için geliştirilmiş olan sosyal yardım modeline göre vatandaşlara her ay belirli miktarlarda ödeme yapılıyor. “Yaşlılık aylığı” ya da “65 yaş üstü aylığı” olarak adlandırılan bu yardım, herhangi bir sigortalı çalışma hayatına sahip olmayan ya da hali hazırda emekliliğe hak kazanmamış veya emeklilik ödemesi almayan 65 yaş üstü kişilere yapılıyor. Peki bu yardıma başvuru şartları nelerdir? Aylık yapılan yaşlılık aylığı ödemesi ne kadar?

2022 65 Yaş Üstü Aylığı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni dönemde de vatandaşların mağduriyetlerini gidermeye ve dezavantajlı olarak görüldükleri kategorilerde nakit yardımı yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda geliştirilmiş olan yardım modellerinden biri olan yaşlılık aylığı, 2022 yılında belirlenmiş olan asgari ücret ve enflasyon verilerinden sonra zamlanmış bir şekilde ihtiyaç sahibi yaşlıların hesaplarına yatırılıyor.

Geçtiğimiz yıl 828 TL olarak ödenen yaşlılık aylığı, mali alanlarda yapılan düzenlemelerden sonra bu yıl zamlı tutarı ile vatandaşlara ödeniyor. Yapılan düzenlemeler sonunda bu yıl vatandaşların hesaplarına yatırılan ücretin, bin 84 TL olmasına karar verildi.

Yaşlılık Aylığı Başvuru Şartları Neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olarak karşımıza çıkan yaşlılık aylığı, yalnızca 65 yaş üstü vatandaşlara ödeniyor. Bu kapsamda vatandaşların bu yaş aralığında olmaları, SGK ya da herhangi bir kurumdan emeklilik aylığı almıyor olmaları ve gelir testine girerek ihtiyaç sahibi olduklarını ispat etmeleri gerekiyor.

Yaşlılık Aylığı Başvurusu Nereye Yapılır?

Yaşlılık aylığı almak için ilgili şartları sağlayan yaşlı vatandaşların, kimlikleri ile birlikte bağlı bulundukları İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine başvuru yapmaları gerekiyor.

Exit mobile version