Türkiye dikkat: Bugün akşam 19.19’da…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle önemli bir açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada, bugün akşam 19.19’da sizleri İstiklal Marşı okumak için çağrıda bulunuldu.

Türkiye’de her sene 19 Mayıs tarihinde Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor. Bu kapsamda Bakan Selçuk, 81 ilden lise öğrencileriyle bir araya geldi. Bakan Selçuk bugün saat 19.19’da gençleri İstiklal Marşı okumaya davet ettiği açıklamasında şöyle dedi:

“Bugün akşam 19.19’da sizleri İstiklal Marşı’mızı, kendinize ve ülkemizin geleceğine duyduğunuz inanç ve güvenle hep birlikte okumaya davet ediyorum. Bahar gibi, bayram gibi bir gelecek diliyorum sizlere. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum.”

İşte Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamaların satırbaşları:

Sizi anlamak zorunda olduğumuzun farkındayız ve yanınızdayız. Sizler bizim için öteki değilsiniz, el, yabancı değilsiniz, bizim evlatlarımızsınız, kanımız, canımızsınız ve bu toprakların, bu ülkenin geleceğisiniz.

Biz de büyüklerimizi sorguladık, eleştirdik, onların hatalı bulduğumuz yönlerini, yanlarını tekrarlamayacağımızı hep düşündük. Bu konuda sözler verdik. Onlardan daha güzel bir hayata sahip olacağımızı, daha iyi işlerde çalışacağımızı, daha merhametli, daha güçlü olacağımızı hep düşündük.

Tahminimce siz de bu düşüncelere sahipsiniz. Bizleri sorguluyorsunuz, eleştiriyorsunuz ve bundan mutluluk duyuyoruz. Ancak yeni olan, etrafınızı her zamankinden daha hızlı kuşatıyor. Güçlü olabilmeniz için muhakkak köklerinizin bilincinde olmalı ve iki kanadınıza da sahip çıkmalısınız diye düşünüyorum. Ancak bu suretle geçmişin hatalarını tekrarlamamış olursunuz.

Exit mobile version