Türkiye Ekonomi Bankası ve Ziraat Bankası ralliye başladı! Araç satış fiyatları resmen dibi gördü! İcralık araç satışı 2022

Eylül ayında yükseliş trendine giren ve aralık ayının ortasına gelindiğinde kendi rekorunu kırarak 18 TL seviyesine kadar ulaşan dolar kuru, euro kurunun 20 TL, sterlin kurunun 23 TL ve gram altının da bin TL seviyelerini aşmalarına yol açmıştı. O dönem içerisinde hem Merkez Bankası tarafından hem de hükümetin yeni ekonomik modeli aracılığı ile müdahaleler yapılmaya çalışılmış olsa da döviz kurlarında ve altın fiyatlarında kaydedilen ani gerilemeler oldukça kısa sürdü.

Ocak ayına girilmesi ile birlikte tekrar dalgalı hareketler sergileyen döviz kurları ve altın fiyatları, birçok sektörde yeni zamların ortaya çıkmasına sebep oldu. 2021 yılının sonlarından 2022 yılın başlarına kadar ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerden en çok etkilenen sektörlerden birisi olan otomotiv sektörü, yeni dönemde de yukarı yönlü hareketlerin devam etmesi ve çip krizinin etkilerini giderek arttırması sebebi ile yeni zamların açıklanmasına şahitlik etmek durumunda kaldı.

Hali hazırda zamlı fiyatlardan satışa sunulan sıfır kilometre ve ikinci el araç modelleri, 2022 yılında kendi aracına sahip olmanın hayalini kuran tüketicileri, oldukça çaresiz bıraktı. Halen istenilen seviyelere kadar gerilemeyen araç fiyatları tüketicilerin isyan etmelerine sebep olurken, beklenen haber bankalardan geldi. Türkiye Ekonomi Bankası ve Ziraat Bankası, yeni dönemde icralık araç satışlarına başladıklarını duyurdu.

Türkiye Ekonomi Bankası’ndan İcralık Araç Satışı!

Türkiye Ekonomi Bankası, şu an fiyat tekliflerine açık olan satılık araçlarının fiyatlarını şu şekilde belirledi:

Ziraat Bankası’ndan İcralık Araç Satışı!

Ziraat Bankası, şu an fiyat tekliflerine açık olan satılık araçlarının fiyatlarını şu şekilde belirledi:

Bankalardan Nasıl Araç Satın Alınır?

Türkiye Ekonomi Bankası’ndan araç satın almak için yüzde 20, Ziraat Bankası’ndan araç satın almak için ise yüzde 6 oranında teminat bedelinin yatırılması gerekmektedir. Süreç banka şubeleri aracılığı ile başlatılabilmek ile birlikte, Intengo isimli yasal siteden de satılık araçlara fiyat teklifi verilebilmektedir.

Exit mobile version