Ekonomi

Türkiye Finans Katılım Bankası, konut finansmanı hizmeti ile kar payı oranlarını yüzde 1’in altına düşürdü! Konut kredisi 2022

Geride bıraktığımız yıl içerisinde döviz kurlarında ve altın fiyatlarında yaşanan ani artışlar hem mevcut konutların hem de hali hazırda yapım aşamasında olan sıfır konutların fiyatlarına yüksek oranlı zamların yapılmasına sebep oldu.

Yeni dönemde ekonomi piyasalarının bir nebze de olsa kontrol altına alınması ile umutlanan vatandaşlar, yakın zamanda ortaya çıkan Rusya- Ukrayna savaşı ve FED faiz kararları ile tekrar yükseliş trendine giren ekonomi piyasaları karşısında hayal kırıklığına uğradı. Piyasaların durumunun, konut fiyatlarına indirim yapılmasına engel olması vatandaşların ev sahibi olma hayallerini ertelemelerine sebep oldu. Bu noktada vatandaşların yüzünü güldürecek konut kampanyası haberi Türkiye Finans Katılım Bankası’ndan geldi.

Türkiye Finans Katılım Bankasının resmi internet sitesinde ayrıntıları paylaşılmış olan konut finansmanı hizmetine göre ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara, uygun ödeme seçenekleri karşılığında nakit desteğinde bulunulacağı bilgisi kaydedildi.

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Finansmanı 2022

Türkiye’nin önde gelen katılım bankalarından biri olarak hizmet veren Türkiye Finans Katılım Bankası, yeni dönemde ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmeler sebebi ile ev sahibi olma hayallerini ertelemek durumunda kalan vatandaşları sevindiren hizmetini duyurdu.

Bankanın “konut finansmanı” ismini verdiği hizmetine göre ev satın olacak vatandaşlara, farklı tutarlarda nakit desteği sunulacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Finansmanı Örnek Hesaplama Tablosu

Türkiye Finans Bankası, yeni dönemde kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar için geliştirmiş olduğu konut finansmanı hizmeti için örnek hesaplama tablosunu şu şekilde oluşturdu:

  • Kredi tutarı: 100 bin TL
  • Vade sayısı: 120 ay
  • Kâr payı oranı: Yüzde 0,89
  • Ödenecek aylık taksit: 1.359,45 TL

Türkiye Finans Katılım Bankası Konut Finansmanı Başvurusu 2022

Türkiye Finans Katılım Bankasının konut finansmanı hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, banka şubelerine giderek kendileri için uygun olan ödeme planını oluşturmak üzere başvuru yapmaları gerekmektedir.