Editörün SeçtikleriEkonomi

Türkiye geneli için duyuruldu! Bu ürün artık marketlerde satılmayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, market raflarında büyük değişikliklere neden olacak önemli bir düzenlemeye imza atarken Türk Gıda Kodeksi’nde yapılan güncellemeyle, bazı ürünlerin satışına yasak getirildiği ifade edidi. Ayrıca bu düzenleme, gıda güvenliği ve tüketici haklarının korunması amacıyla yapıldı ve 9 gün sonra yürürlüğe gireceği aktarıldı.

31 ARALIK’TA BAŞLIYOR

Marketler, bu düzenlemeden önemli ölçüde etkileneceği ifade edilerek karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazandığı yeni düzenlemeyle birlikte, 31 Aralık tarihinden itibaren belirli ürünlerin satışına yasak getirileceği vurgulandı. Özellikle limon suyu izlenimi veren ve sağlığa zararlı olan ürünler, artık marketlerde yer almayacağı da bildirildi.

YANILTAN ÜRÜNLER YASAKLANIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, daha önce yaptığı düzenlemelerle de benzer adımlar atmıştı. Geçmişte, nar ekşisi izlenimi veren sosların satışını düzenleyerek tüketiciyi yanıltan ürünlerin satışını engellemeyi hedeflediği bildirilerek yeni düzenleme, içeriğinde başka gıda maddeleri bulunan ürünlerin satışını 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren yasakladığı ve bu adımla, nar ekşisinin doğallığının korunması ve tüketicinin sağlıklı gıda tercihi yapabilmesinin amaçlandığı aktarıldı.

KULLANIMI ENGELLENECEK

Bu yasak, gıda ürünlerinde tüketiciyi yanıltan izlenimlerin önüne geçmeyi ve sağlığa zararlı olabilecek maddelerin kullanımını engellemeyi hedeflerken bakanlığın bu kararı, gıda güvenliği standartlarının yükseltilmesine yönelik önemli bir adım olarak görüldüğü belirtildi.