Türkiye genelinde herkes bekliyordu: Sonunda tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısına, bakanlar ve ilgili kurum temsilcileri katılırken söz konusu toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti. Tüm bunlarla beraber toplantı sonrası yapılan açıklamada, ekonomideki son gelişmeler ve politika uygulamalarının değerlendirildiği ifade edilerek özellikle cari açık, uluslararası kaynak girişleri, rezervler ve risk göstergeleri üzerinde durulduğu bildirildi.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ TARİHİ

Toplantı sonrası yapılan açıklamada enflasyonla mücadelede alınan tedbirlerin devam edeceği ve yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme beklendiği  ifade edilerek para politikası, maliye ve gelirler politikasının eşgüdüm içinde uygulanacağı belirtildi. Ayrıca  mali disiplinin güçlendirilmesi amacıyla açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”nin önemi üzerinde durulduğu vurgulanarak bu paketin kamuda harcama kontrolünü artırması ve yatırımların öncelikli alanlara yönlendirilmesi beklendiği aktarıldı. Konu ile ilgili olarak söz konusu toplantı sonrası yapılan açıklamada yılın ikinci yarısında yıllık enflasyonda belirgin bir gerileme beklendiği de ifade edildi.

GIDA ARZ GÜVENLİĞİNİN BELİRLENMESİ

Toplantıda, 12. Kalkınma Planı ve Orta Vadeli Program çerçevesinde belirlenen yapısal reformların önemine değinilirken özellikle tarımsal üretim planlaması ve yeni destek modellerinin değerlendirildiği paylaşıldı. Bununla beraber tarımsal üretimde verimliliği artırmak amacıyla yapılması gerekenlerin ele alındığı ifade edilirken gıda arz güvenliği ve tarımsal üretimde stratejik hedeflerin belirlenmesi üzerinde duruldu.

Toplantıda, yapısal reformların uygulanması ve takvime uyumun önemi vurgulandı. Bu kapsamda, belirlenen eylemlerin takip edilerek hızlandırılması kararı alındı. Son olarak, ekonomik kalkınma ve büyümeyi destekleyici politikaların devam edeceği ve katma değerli üretime yönelik teşviklerin sürdürüleceği belirtildi. Yapılan çalışmaların sürdürülebilir büyümeyi destekleyeceği ifade edildi.

Exit mobile version