Türkiye genelinde yeni dönem başlıyor! Tarih verildi: Evlerdeki elektrik sayaçları sökülecek

O tarihte 81 ilde tüm ev ve iş yerlerinde bulunan elektrikli sayaçların söküleceği belirtilerek yeni dönem için tarih de paylaşıldı. Elektrik sayaçlarında Türkiye genelinde önemli bir değişiklik yapılacağı ifade edilerek 2025 yılından itibaren başlayacak olan akıllı sayaç sistemine geçişle birlikte, hem hane hem de iş yerlerindeki vatandaşlar enerji tüketimlerini telefonlarından kolayca takip edebilecekleri bildirildi.

GENİŞ KAPSAMLI BİR DÖNÜŞÜM

Bu yeni düzenleme, elektrik abonelik sistemlerinde büyük bir değişiklik sağlayacağı belirtilerek ülke genelinde elektrikli sistemlerinde geniş kapsamlı bir dönüşümü beraberinde getireceği ve bu yeni dönemde bu şekilde ilerlenileceği vurgulandı.

TARİH BELLİ OLDU

Yeni akıllı sayaçlar, mevcut olanları adım adım değiştirerek, tüketim verilerini daha doğru ve anlık olarak izleme imkanı sunacağı ifade edilerek 2025’in ilk aylarından itibaren tüm Türkiye’deki sayaçlar için zorunlu hale gelecek olan bu yenilikle birlikte, vatandaşlar enerji kullanımını daha kontrol edilebilir hale getirebilecekleri paylaşıldı.

Exit mobile version