Türkiye için önemli gelişme: 23-25 Mayıs tarihlerinde anlaşma imzalanıyor!

Türkiye’den SİHA satın alan ilk NATO üyesi Polonya olacak. Bu nedenle Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın ziyaretinde 24 adet Bayraktar TB2 için anlaşma imzalanması bekleniyor.

Gelen son bilgilere göre, Polonya, Türkiye’den 24 adet Bayraktar TB2 satın alacak. Bu kapsamda 23-25 Mayıs tarihlerinde anlaşmanın imzalanması bekleniyor. Yapılan anlaşma ile beraber Polonya, Türkiye’den SİHA satın alan ilk NATO üyesi olacak.

İletişim Başkanlığı açıklama yaptı

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın Türkiye ziyareti ile ilgili İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ziyaret kapsamında 24 Mayıs Pazartesi günü yapılacak görüşmelerde, Türkiye ve Polonya arasındaki ikili ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek; iş birliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Görüşmelerde ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulması öngörülmektedir. Ziyaret vesilesiyle, ikili ilişkilerin ahdi zeminini güçlendirecek anlaşmaların imzalanması da gündemdedir” ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version