Gündem

Türkiye ile AB 3,5 yıl aradan sonra üst düzey bir görüşme yapacak!

Türkiye ve Avrupa Birliği, yaklaşık üç buçuk yıl sonra, ikili ekonomik işbirliğinin önemini vurgulamak amacıyla bu hafta İstanbul’da üst düzey bir iş diyalogu toplantısı düzenleyecek.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Daily News’e verdiği demeçte “AB olarak Türkiye ile farklı alanlarda siyasi düzeyde ilişki kurmaya devam etmek istiyoruz.” dedi.

AB’nin genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi hafta sonu Çanakkale ziyareti sırasında bir röportajda, Türk yetkililerle görüşmek ve üst düzey iş diyaloğuna katılmak için önümüzdeki hafta Türkiye’yi ziyaret edeceğini belirtti.

Ankara ve Brüksel, en son üst düzey ekonomik diyalog toplantısını Şubat 2019’da gerçekleştirdi. AB, 2020 yılında Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilim sonrası birçok alanda üst düzey diyaloğu askıya almıştı. Bu engeli aşmak için İstanbul’daki toplantı farklı bir önem taşıyor.

Büyükelçi Meyer-Landrut ayrıca, iki taraf arasında devam eden angajmanın bir işareti olarak, Türkiye ve AB’nin Kasım ayı ortasında Brüksel’de araştırma ve geliştirme konulu üst düzey bir diyalog toplantısı gerçekleştireceğini de bildirdi. Büyükelçi Meyer-Landrut , “Aday ülke olarak ve AB-Türkiye gümrük birliğinin bir parçası olarak Türkiye ile çok önemli bir ekonomik ilişkimiz var.” dedi.