Türkiye İngiltere’ye uçuşları yasakladı mı?

İngiltere’de corona virüsünün daha hızlı yayıldığı açıklanan mutasyon tespit edildi. Söz konusu mutasyon için Sağlık Bakanı Matt Hancock’tan geldi. Hancock ‘’kontrolü kaybettik’’ açıklamasını yaptı. İngiltere’den yapılan açıklamanın ardından, Hollanda, Belçika, İtalya İngiltere’ye uçuşları yasakladı. Peki, Türkiye İngiltere’ye uçuşları yasakladı mı?

Milyonlarca insanın enfekte olmasına neden olan corona virüsü mutasyona uğradı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanının ülkede keşfedilen yeni türün yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamanın ardından Hollanda, Belçika, İtalya İngiltere’ye uçuşları yasakladı. Avusturya ve Almanya’nın da uçuşları yasaklayabileceği öğrenildi.

Türkiye’ye 8 uçak gelecek

Türkiye’de ise henüz bir yasak açıklaması yapılmadı. Ayrıca Pazartesi günü Londra kalkışlı Türk Hava Yolları’nın 4, Pegasus’un 3, British Airways’in de bir uçuş yapacağı öğrenildi.

Son dakika! Bakan Koca duyurdu: Geçici olarak yasaklandı!

İngiltere’de corona virüsünün mutasyona uğradığı ve yüzde 70 daha hızlı yayıldığı açıklandı. Bu kapsamda Türkiye’nin İngiltere’ye uçuşları yasaklayıp yasaklamayacağı merak ediliyordu. Konu hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan son dakika açıklaması geldi. Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, geçici olarak uçuşların durdurulduğunu bildirdi.

Türkiye İngiltere’de corona virüsünün mutasyona uğraması nedeniyle, ülkeye uçuşları durdurma kararı aldı. Alınan kararı Bakan Koca sosyal medyadan duyurdu.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Exit mobile version