Personel Alımı

Türkiye İş Kurumları, işsizlik oranını düşürmeye devam ediyor! İŞKUR TYP projesi aracılığı ile asgari ücret karşılığında istihdam edilmeniz mümkün! İŞKUR iş ilanları

Türkiye’nin her bölgesinde birçok farklı alanda personel istihdamının yapılmasını sağlayan başlıca kurum olan Türkiye İş Kurumları, bu yılda çeşitli programları aracılığı ile ülke için işsizlik oranının düşürülmesinde aktif rol oynamaya devam ediyor.

İŞKUR hem kamu hem de özel sektör personel alımı ilanları aracılığı ile vatandaşlar tarafından en çok takip edilen kamu kurumlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada kendi bünyesinde geliştirmiş olduğu istihdam programları ile de dikkat çeken kurum, en çok rağbet gören projelerinden biri olan TYP ile de personel istihdamı yapılmasına aracılık ediyor.

İŞKUR TYP Projesi Nedir?

TYP projesi, Türkiye İş Kurumları’nın kurum olarak geliştirmiş olduğu istihdam projelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle iş gücünün az ancak iş yükünün çok olduğu bölgelerde dönemsel personel istihdamının yapılmasına aracılık eden Toplum Yararına Programlar projesi, hayatını idame ettirmekte zorlanan ihtiyaç sahiplerinin bir iş sahibi olmasını sağlıyor.

İŞKUR TYP Personel Alımı İlanları Başvuru Şartları

Belirli dönemlerde Türkiye İş Kurumları’nın resmi internet sitesinde yayınlanan TYP personel alımı ilanlarına başvuru yapmak isteyen adayların sağlamaları gereken genel şartlar, kurumca şu şekilde belirlendi:

  • İŞKUR’a kaydı bulunmak
  • İşsiz olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • SGK’dan ya da herhangi bir kurumdan emekli maaşı almıyor olmak
  • Malullük maaşı almıyor olmak
  • Herhangi bir örgün kurumda eğitim görmüyor olmak
  • TYP istihdamı sonucunda alınan aylık ücretin hane gelirine eklenmesi sonucunda ortaya çıkan tutarın, asgari ücretin 1,5 katını aşmıyor olması

İŞKUR TYP İlanlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

İŞKUR’un TYP personel alımı ilanlarına başvuru yapmak için İŞKUR’un resmi internet sitesine giriş yapılmalı ve ilanlar sayfasından, adaya en uygun olan personel alımı ilanına site üzerinden başvuru yapılmalıdır.