Türkiye İş Kurumu işsiz vatandaşlara seslendi: İşinizi kaybetmiş olabilirsiniz ama maaş ödemenizi hala alabilirsiniz! İŞKUR maaş ödemeleri 2022

Yeni dönemde çeşitli faktörlerden ötürü işsiz kalan ve ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerin gündelik hayata zam oranları aracılığı ile yansımasından kaynaklı olarak geçinmekte zorlanan vatandaşlar, iş arama süreci içerisindelerken bir yandan da geçimlerini sağlayabilmek adına çeşitli çözüm yolları bulmaya çalışıyorlar. Bu esnada devreye giren ve vatandaşların içlerinde bulundukları zorlu durumlara karşı daha fazla sessiz kalmak istemeyen Türkiye İş Kurumu, işinden kendi isteği ile ayrılmamış olanlara aylık ödeme yapacağını bildirdi.

Türkiye İş Kurumu İşsizlik Maaşı Nedir?

Geliştirdiği istihdam projeleri, yayınladığı personel alımı ilanları ve çeşitli kategoriler altında yapmış olduğu ödemeler ile vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kurumlardan biri olan Türkiye İş Kurumu, yeni dönemde işsiz olduğu için geçinmekte zorluk çeken vatandaşlara, aylık ödeme yapılacağını duyurdu.

Türkiye İş Kurumu’nun “işsizlik maaşı” olarak adlandırmış olduğu hizmetinden, yalnızca işinden kendi isteği ile ayrılmamış ve söz konusu iş yeri ile ilişiğinin kesilmiş olmasının üzerinden 30 günden fazla süre geçmemiş olanların yararlanabileceği bilgisi kaydedildi.

Türkiye İş Kurumu İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan işsizlik maaşı hizmetinin güncel tutarları şu şekilde açıklandı:

Türkiye İş Kurumu İşsizlik Maaşı Ne Kadar Süre ile Ödenir?

Türkiye İş Kurumu’nun maaş ödeme süreleri şu şekilde belirlenmiştir:

Exit mobile version