Gündem

Türkiye İş Kurumu, kolları sıvadı; staj arayan gençler için dev hamlesini yaptı! Artık Türkiye İş Kurumu Staj Portalı var…

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) yeni projesi olan ‘Staj Portalı’ hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Özellikle gençlerin mesleki deneyim kazanmasına ilişkin kurulan Türkiye İş Kurumu Staj Portalı, genç işgücünün piyasa ile hızlı ve etkin bir şekilde harmanlanması için tasarlandı. Türkiye İş Kurumu Staj Portalı amacıyla staj programlarına kolayca başvuru yapabilecek olan mezun ya da öğrenci stajyerlerin bu portalı tıpkı iş arama portalı olan ‘İŞKUR’ gibi ücretsiz kullanabileceği öğrenildi.

STAJYERLER İLE SEKTÖRÜ BULUŞTURMAYI HEDEFLİYOR

Yeni hayata geçirilmiş olan Türkiye İş Kurumu Staj Portalı, lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra staj yapması gerekli olan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de özel sektörde deneyim kazanmasını ve sektör ile buluşmasını amaçlıyor. Sektörde stajyerlerin kendisine uygun olan pozisyonda iş bulabilmesine aracılık etmeyi amaçlayan Türkiye İş Kurumu Staj Portalı, ücretsiz olarak hem stajyerlere hem de stajyer arayan firmalara hizmet vermek için hayata geçiriliyor.

İŞKUR’UN RESMİ SİTESİNİN ÖNÜNE ‘STAJ’ EKLEMEK YETERLİ

Staj yapma konusunda hem zorunlu hem de gönüllü staj yapmak isteyen adayları desteklemek için kurulan Türkiye İş Kurumu Staj Portalı’na ulaşmak isteyen stajyerler ve firmaların tek yapması gereken İŞKUR’un resmi web sitesinin önüne ‘staj’ kelimesini eklemek oluyor. Böylelikle adaylar ve işverenler Türkiye İş Kurumu Staj Portalı aracılığıyla diledikleri işvereni ya da personeli seçebiliyor. Öte yandan ilanları listeleme esasına dayanan Türkiye İş Kurumu Staj Portalı’nın sitesinde firmaların da uygun gördüğü adayları davet edebilmesi planlanıyor.

STAJ PORTALI İÇİN BİLGİLENDİRME BURSA’DAN

Özellikle pandemi döneminde gençlerin staj konusunda zorlandığı Türkiye’de bu zorluğu aşmak için hayata geçirilmesi planlanan Türkiye İş Kurumu Staj Portalı’nın ilk olarak Bursa’dan hizmete başlayacağı öğrenilmiş bulunuyor. Konuya ilişkin ayrıntılı bilgi de bu nedenle Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gemlik, İnegöl ve Yıldırım Hizmet Merkezleri’nden veriliyor.