Gündemİzmir Haberleri

Türkiye İzmir’deki taksici Oğuz Erge’nin cinayetini konuşuyor: Üşümesin diye aldığı müşteri katletti!

Türkiye, İzmir’de yaşanan dehşeti konuşuyor. İzmir’in Gaziemir ilçesinde taksici Oğuz Erge, üşümesin diye aldığı müşteri Delil Aysal tarafından katledildi. Yaşanan bu dehşetin ardından İzmir’de gece saatlerinde 250 taksici konvoy oluşturarak, meslektaşları Erge’nin öldürülmesine tepki gösterdi.

Dehşet olay, İzmir’in Gaziemir ilçesinde 31 Ocak tarihinde yaşandı. Gaziemir ilçesinde, 31 Aralık saat 03.30 sıralarında evli ve 2 çocuk babası Oğuz Erge’nin kullandığı taksiye, yüzünde medikal maske ve başında kapüşon bulunan Delil Aysal, müşteri olarak bindi. Takşi şoförü Erge’yi bir süre taksiyi çeşitli adreslere dolaştıran Delil Aysal, ineceğini söyleyip cebinden para alır gibi yaparak, yanındaki tabancayı çıkardı. Delil Aysal, peş peşe 3 el ateş edip taksici Erge’yi yaraladı. Ardından taksiyi ve şoförün cebini karıştıran Delil Aysal, Erge’nin kulaklık ve cep telefonunu gasbedip, boş kovanları aldıktan sonra kaçtı.

Yaşanan acı olayın ardından taksici Oğuz Erge, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İzmirli taksiciler de meslektaşları için gece saatlerinde 250 araçlık konvoy oluşturdu. Erge’nin cenazesi Adli Tıp Morgu’na götürülürken polis de geniş güvenlik önlemleri aldı.

BAKAN KOCA’DAN ‘BAŞSAĞLIĞI’ MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Dün gece İzmir Gaziemir’de, taşıdığı yolcu tarafından ateşli silahla vurulan taksi şoförü, tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybetti. Yaralı şoför 112 ambulansla olay yerinden alınıp Gaziemir Devlet Hastanesi’ne nakledilmiş, ilk müdahale sonrası Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil operasyon geçirmişti. Kamuoyuna yayılan video kaydı iyiliğe vahşetle mukabele edilebilmesi açısından büyük üzüntüye yol açacak nitelikte. Failin hak ettiği cezayı çekeceğinden kuşkumuz yok. Merhuma Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

TUTUKLANDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, taksideki araç kamerası ve bölgedeki yaklaşık 70 güvenlik kamerasının görüntülerini incelemeye aldı. İzlenen toplam 110 saatlik görüntüden şüphelinin Delil Aysal olduğu tespit edildi. Delil Aysal, saklandığı evde yakalanıp, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.