Türkiye Raporu’nun Şubat ayı ilk hafta anket sonucu yayımlandı: “Protesto oyları AKP seçmeninden”

Türkiye Raporu’nun son anketi yayımlandı. Söz konusu anket sonuçlarına göre AKP ile MHP’nin toplam oy potansiyeli 41,5 puan olarak elde edilirken, CHP ile İYİ Parti’nin toplam oy potansiyeli 42 puan olarak hesaplandı. Öte yandan HDP ise kararsız oyların dağıtılması ile birlikte %12’yi geçti.

Oy Kullanmayacağını Belirtenlerin Oranı, Kararsızları Geçti

BirGün Gazetesi’nin haberine göre Türkiye Raporu’nun Şubat ayı ilk haftasına ilişkin araştırmasının sonuçları yayımlandı. Araştırmaya göre ilk kez oy kullanmayacağını belirten seçmenlerin oranı kararsızları geride bıraktı. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Oy vermeyeceğini söyleyenlerin önemli bir kısmı AKP seçmeni. Alternatif göremezse evde oturmayı tercih ediyorlar” sözlerine yer verdi.

“Bu Pazar Seçim Olsa Oyunuzu Kime Verirsiniz?”

Türkiye Raporu’nun Şubat ayının ilk haftasına ilişkin araştırmasında Türkiye genelinde 1.500 vatandaş ile yapılan araştırma anketinin sonuçları yayımlandı. Yapılan araştırma anketinde vatandaşlara “Bu Pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?” diye soruldu. Anket sonucuna göre kararsızların oyları dağıtılmadan, partilerin oy dağılımı şöyle gerçekleşti:

Kararsızların Oyları Dağıtıldığında Çıkan Sonuç

Öte yandan araştırmada “Oy kullanmam” diyen vatandaşların oranı ise %12,4 olarak ve “Kararsızım” diyenlerin oranı da %10 olarak belirlendi. Kararsız anket katılımcılarının oy oranları dağıtıldığında ise sonuçlar şöyle şekillendi:

Protesto Oyları Yükseliyor

Türkiye Raporu Şubat ayı ilk haftası araştırma sonuçlarına göre ittifakların başa baş durumlarının devam ettiği görüldü. Öte yandan sonuçlara göre muhalefetin desteği %59 olurken, iktidarın desteği ise %41 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, araştırmada protesto oylarının yüksekliğine dikkat çekti ve konuya ilişkin olarak “Araştırmalarımızda ilk kez oy kullanmayacağını ifade edenlerin oranı kararsızların oranını geçti” dedi.

Exit mobile version