Depremler

Türkiye sallanmaya devam ediyor! Kandilli tek tek duyurdu

Elazığ’da bugün 5.3 büyüklüğündeki deprem vatandaşların panik olmasına neden oldu. Çevre illerden de hissedildiği öğrenilen depremin ardından vatandaşlar, “Deprem mi oldu?” “Nerede deprem oldu?” sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. Kandilli Rasathanesi resmi internet sayfası üzerinden bugün olan depremleri tek tek açıkladı.

Türkiye’de 2020 senesinde pek çok deprem oldu. Son olarak bugün 5.3 büyüklüğünde Elazığ’da gerçekleşen deprem vatandaşlarda paniğe neden oldu.

Depremin ardından 44 artçı sarsıntı yaşandı

Elazığ’da saat 9.37’de yerin 15 kilometre derinliğinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ’da yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından 7 saat içinde en büyüğü 2.7 ve en küçüğü 1.0 olmak üzere toplam 44 artçı deprem meydana geldi.

Bu nedenle vatandaşlar sıklıkla internet üzerinden, “Deprem mi oldu?” “Nerede deprem oldu?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme Ve Değerlendirme Merkezi resmi internet sayfası üzerinden bugün Türkiye’de meydana gelen depremleri tek tek açıkladı.

İşte bugün yaşanan depremler: