Gündem

Türkiye’de 3 Eylül’de kaç vaka var? Dün ve bugün vaka sayısı kaç?

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle tedbirler yeniden arttırılmaya başlandı. Bu kapsamda dün İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile yeni tedbir kararları için genelge gönderildi. Bu nedenle vatandaşlar güncel vaka sayısını merak ediyorlar. Peki, Türkiye’de 3 Eylül’de kaç vaka var? Dün ve bugün vaka sayısı kaç?

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de yeni önlemler alınmaya başlandı. Bu kapsamda dün 81 ile gönderilen genelge ile düğünlere kısıtlamalar getirildi. Bu nedenle vatandaşlar güncel vaka sayılarını merak ediyorlar. Peki, Sağlık Bakanlığı tarafından 3 Eylül corona virüsü tablosu açıklandı mı? Dün Türkiye’de kaç vaka vardı? İşte Türkiye’de son durum..

3 Eylül corona virüsü tablosu

3 Eylül corona virüsü tablosunda vaka sayısının bin 642 olduğu görüldü. Bakan Koca 3 Eylül tablosu için, “En çok hasta bulunan beş ilimizde pnömoni oranları; Ankara: %4.7, İstanbul: %4.61, Konya: %8.78, Kayseri: %6.49, Diyarbakır: %8,37. Güç tedbirde.” ifadelerini kullandı.

2 Eylül corona virüsü tablosu

2 Eylül corona virüsü virüsü tablosuna göre ülkemizde 107 bin 927 test sonucunda 45 kişinin daha pozitif çıktığı öğrenildi. Bin 596 kişi corona virüsü nedeniyle hayatını kaybederken, 947 kişi virüsten kurtularak sağlığına kavuştu. Bakan Koca tarafından yapılan tablo değerlendirmesinde şu ifadeler kullanıldı:

Bugün aktif vaka sayımız 649 daha arttı. Ağır hasta sayımız 1.000’in üzerinde. Can kayıplarımızı azaltmak ve sevdiklerimizi korumak zorundayız. Bu tedbirle mümkün. Güç tedbirde

Son dönemde en fazla artış Ankara’da.

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Sivas, Kayseri halen yüksek riskli illerimiz arasında.