Akıllı cep telefonu fiyatları düştü! Samsung, Oppo, Xiaomi fiyatlarında büyük indimler

Teknolojinin önde gelen şirketlerinin Türkiye’de akıllı telefonu üretim süreçleri devam ediyor. Yerli üretim ise ülkemizde vatandaşın cebine olumlu yönden yansıyacak. Şimdiden gelen bilgilere göre bir çok akıllı telefon fiyatlarında düşüş meydana geldi. Daha önce 2.500 – 3.000 TL arasında fiyatlarda satılan cep telefonlarının 1.300 – 1.500 TL’ye gerilediği öğrenildi.

Xiaomi, Samsung ve Oppo Türkiye’de üretim süreçlerine devam ediyor. Xiaomi İstabul’da üretime başladı. Hem telefon fiyatlarının düşmesine neden olan hem de istihdam sağlayan girişim hakkında Xiaomi Türkiye Ülke Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk açıklamada bulundu. Öztürk açıklamasında, “Salcomp ile ortak olan Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’de üretime başlıyor. Avcılar’da bulunan ve yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikada üretimimiz olacak. 2 bin kişiye de istihdam sağlıyoruz” dedi. Yeni modellerle birlikte fiyatların da düşeceğini dile getiren Öztürk, “Her modelde değil ama Türkiye’de üretilen modellerde yüzde 10 – 15 indirim söz konusu olacak” dedi.

Oppo İstanbul Tuzla’da üretime devam ediyor

Mart ayı sonu yerli modellerini piyasaya sürmesi beklenen Oppo ise İstanbul Tuzla’da üretime devam ediyor.
Türkiye’de üretilen telefonlar bin 300 TL’den satışa başladı

Öte yandan kutularında ‘Made in Turkey’ yazan Samsung marka telefon üretimleri için Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı önemli bilgilendirmelerde bulundu. Turnacı açıklamalarında, , “Samsung’un cep telefonu üretimi başladı. A01 serisi telefonları, daha önceden 2.500 – 3000 TL seviyesindeydi. Türkiye’de üretilenler şu anda 1.300 – 1.500 TL’den satılmaya başlandı. Yerli üretim hamlesi cep telefonunda giriş seviyesini, olması gereken fiyat bandına getirdi” ifadelerini kullandı.

Cep telefonlarında vergi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Turnacı, Türkiye’de şu anda 200 doların altında ithal edilen cihazlarda gözetim belgesi isteniyor. Bu durum piyasada bu cihazların da 200 dolarlık vergi dilimine girmesine neden oluyordu. Yerli üretimde gözetim belgesi istenmediği ve gümrük vergisinden muafiyet geldiği için vergi maliyetleri düşüyor ve cep telefonları çok daha uygun fiyata satılıyor” dedi.

Türkiye’de üretilmeyen telefon fiyatlarında düşüş olacak mı?

Teknoloji devi şirketlerin Türkiye’de fabrikalar açması, diğer markalarında da ürünlerinde indirim uygulanacağı düşüncesi oluşturdu. Ancak sektör yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre, bu modellerin Türkiye’de üretilmemesi nedeniyle fiyatta herhangi bir düşüş beklenmiyor.

Exit mobile version