Ekonomi

Türkiye’de bir milletvekilinin kaç maaşıyla Volkswagen Passat alınır? Hayrete düşüren rakam…

Dünyanın en popüler araçlarından Volkswagen’in Passat modeli ülkemizde de oldukça iyi satış rakamlarına sahip.

Tüm dünyada 30 milyonun üzerinde satışı olan Passat, Alman markanın Golf’ün ardından en fazla sattığı ürün olarak açıklandı.

Volkswagen Passat fiyatı…

Kasım ayı güncel fiyatıyla Volkswagen Passat’ın 2.0 TDI SCR 150 PS DSG – Elegance sürümü 998 bin 800 TL’den alıcı buluyor.

Ülkemizde dolar kurunun da epey yükselmesiyle birlikte otomotiv fiyatlarına gelen zamların da ardı arkası kesilmedi.

Bu haberde asgari ücretli bir çalışan ile bir milletvekilinin ücretinin Volkswagen Passat Elegance sürümünü alabilmesi için ne kadar çalışması gerektiğinin hesabını sizlerle paylaşıyoruz.

Asgari ücret ile Volkswagen Passat için ne kadar çalışmak gerekiyor?

Türkiye’de gözler asgari ücrete gelecek zamma çevrilmişken henüz eski fiyat üzerinden milyonlarca çalışan ay sonunda asgari ücret evine götürüyor.

Asgari ücretin güncel fiyatı 2.825 TL. Asgari ücret ile çalışan bir kişinin dünyanın en popüler araçlarından Passat’ın Elegance sürümünü alabilmesi için 353 ay yani 29,5 sene parasının
tamamını kenara ayırması gerekiyor.

Milletvekili ücretiyle Volkswagen Passat için ne kadar süre çalışmak gerekiyor?

Güncelde milletvekili maaşı 25 bin TL olarak biliniyor. Bir milletvekilinin bu araca sahip olabilmesi için ise 39 ay yani 3 yıl 3 ay boyunca tüm maaşını kenara koyması gerekiyor.
Fransa’da asgari ücretle Volkswagen Passat için ne kadar çalışmak gerekiyor?

Fransa’da 2021 için belirlenen 1520 Euro’luk asgari ücret Türkiye’de 27 Kasım 2021 güncel euro kuruyla 21.482 TL’ye denk geliyor. Bu da yaklaşık olarak Türkiye’de bir vekilin aldığı ücrete yakın.

Fransa’da asgari ücretle çalışan bir kişinin bu araca sahip olabilmesi için ise 46 ay boyunca tüm birikimini kenara koyması gerekiyor.