Gündem

Türkiye’de corona virüsü aşısı 3 gruba yapılmayacak!

Türkiye’de corona virüsü aşı tartışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda, aşının isteyenlere yapılacağı bildirilmişti. Bakan Koca aşının uygulanmayacağı kişileri de açıkladı. Buna göre, Türkiye’de corona virüsü aşısı 3 gruba yapılmayacak.

Dün bir kez daha Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan Bakan Koca, aşı hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Daha önce aşının 4 aşamada ve isteyen herkese yapılacağını söyleyen Bakan Koca, bu kez aşı yapılmayacak kişileri açıkladı.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada aşı vurulmayacak kişiler şöyle bildirildi:

Aşıyı 18 yaş altı kişiler için ve hamilelere düşünülmüyor. Ama 18 yaş altı için Çin’de çalışmalar devam ediyor. Gebelere düşünülmüyor. Son 6 ayda geçirenler hariç diye uygulama olacak.

Aşı 4 aşamada uygulanacak

İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak.

İkinci aşamada, toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacak.

Üçüncü aşama, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanları kapsamaktadır. Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.