Gündem

Türkiye’de de tespit edilen Hint varyantı hakkında endişelendiren açıklama!

Türkiye’de de tespit edilen hint varyantı corona virüs hakkında Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) tarafından endişe verici bir açıklama yapıldı. DSÖ’de yetkili isim Hint varyantı corona virüsünün daha bulaşıcı ve daha ölümcül olduğunu bildirdi.

Dünya genelinde vaka verilerini derleyen wordometer sitesine göre 159 milyon 493 bin 793 kişi corona virüsüne yakalandı. Ancak virüsün çeşitli versiyonlar endişelendirmeye devam ediyor. DSÖ’den Dr. Soumya Swaminathan corona virüsünün Hindistan varyantının hakkında açıklamalarda bulundu.

Tek suç mutasyonlu virüste değil

Bu varyantın ülkede salgının kontrolden çıkıp hızla yayılmasındaki en önemli faktörlerden biri olduğunu söyleyen Dr. Soumya Swaminathan mutasyonun aşılama veya doğal enfeksiyon tarafından üretilen antikorlara karşı dirençli olabileceğini ifade etti.

Hindistan’da yaşanan ölümlerin ve vaka artışının sadece mutasyon kaynaklı değil, tedbirlerin erken elden bırakılması ve kitlesel etkinliklere izin verilmesi olduğu ifade edildi.

Bakan Koca Türkiye’de tespit edildiğini duyurmuştu

Birkaç önce açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hint varyantının Türkiye’de de tespit edildiğini açıklamıştı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, “İstanbul’da 5 vatandaşımızda Hindistan varyantı gözlendi. Bu varyant ilk kez görüldü ve vakalar izolasyon altında takip ediliyor” ifadeleri kullanılmıştı.