Türkiye’de erken seçim olacak mı? Flaş çağrı!

Türkiye’de vatandaşlar erken seçim olup olmayacağını merak ediyor. Son dakika haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a erken seçim çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamalarında, “Haydi Erdoğan, er meydanında bekliyorum seni. Zaman sandık zamanıdır.” İfadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında flaş açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a erken seçim çağrısında da bulunan Kılıçdaroğlu, Sedat Peker tartışmalarına da değindi.

Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

İktidara geldiklerinde yoksulluk olmayacaktı diz boyu, yolsuzluk olmayacaktı, yasaklar olmayacaktı. Hangi partiden olursa olsun yarın sandığa gittiğimiz zaman elimizi vicdanımıza koyup gitmek zorundayız. Türkiye’yi demokratik yollarla aydınlığa çıkarmak için hepimizin düşünmesi lazım

Sevgili gençler özlediğiniz özgürlüğü size vereceğiz. Öyle bir özgürlüğe kavuşacaksınız ki iktidara getirdiğiniz kişiyi en sert şekilde eleştireceksiniz.

Kredi Yurtlar Kurumu’ndan kredi almışlar, büyük bir kısmı işsiz. Erdoğan’ın iki eli onların yakasında. Onlara söz verdim CHP adına. İktidara geldiğimizde faizlerin tamamını sıfırlayacağız. Sigortalı bir işe girdikten sonra belli tekstiler içinde ödemelerine imkan sağlayacağız. Yurt sorunu kalmayacak, bitireceğiz yurt sorununu.
2,4 milyon hanede internet yok. Burada eğitim nasıl olacak? En geç 2 yıl içerisinde internetsiz hiçbir hane kalmayacak. Bu rezalete de son vereceğiz. Avrupa’nın en ağır işleyen internet sistemine en yüksek parayı ödüyoruz. Fiber altyapıyı hayata geçireceğiz.

Kamuda sözlüyü kaldıracağız, torpili bitireceğiz. Kim başarılı olursa görevinin başında olacak. İlk 1 ay içerisinde 138 bin 393 öğretmeni öğrencileriyle buluşturacağız.

Kırsalda tarım yapan vatandaşlarımız var. Belli bir büyüklüğü aştığı zaman ziraat mühendisi göndereceğiz. Hayvancılık varsa veteriner göndereceğiz.

Dijital ticaretin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı liseler kuracağız. Staj yapacaklar. Sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. İz düşümü üniversiteye artı puanla gidecek.
Bir Melih Bulu gibi dramatik bir tabloyla karşı karşıyayız. Nasıl size özgürlük alanını genişletiyorsam, üniversiteler de özerk olacak. Üniversiteler kendi rektörlerini kendileri seçecek. Siyaseti karıştırmayacağız.

Çevreye olağanüstü ilgililer. İkizdere’deki çevrecilere CHP’den sevgilerimizi saygılarımızı gönderiyoruz. Gençlere söz verdim yaşadığınız kente asla ihanet edilmeyecek. Bizim dışımızdaki can dostlarımızın da korunacağı sözünü verdim. CHP iktidarın hiç kimse ötekileştirilmeyecek.

Mafyaya teslim olan bir siyasi iktidar. Mafyanın satın aldığı bir siyasi iktidar. Talimatı koşulsuz yerine getiren bir siyasi iktidar. Hukuk devletinden uzaklaşırsanız ne olur?

Bu ülke artık bu iktidarı taşıyamıyor. Bu ülkenin namuslu, onurlu, çalışkan insanları bu iktidarın yalanlarını taşıyamıyor. Herkesin midesi kalkıyor ortaya dökülen pisliklerden. Namuslu halkımız artık bunlara tahammül edemiyor. Biz hazır mıyız halkımızın taleplerine. Değişmeye ve değiştirmeye? Bu ülke artık AK Parti ile vedalaşmaktadır. Bizim için de bu kiri temizleme zamanıdır.

Exit mobile version