Ege Haberleriİzmir HaberleriManşet

Türkiye’de ilk defa İzmir’de uygulanacak: Tüm İzmirlilere duyuru yapıldı!

Tüm İzmirlilere duyuruldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile açıkladı. Buna göre, Türkiye’de ilk defa İzmir’de Sünger Kent projesi uygulanacak.

İzmir’de Sünger Kent Projesi yapılacak. Konu ile ilgili olarak Başkan Soyer sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kuraklıkla mücadele için yağmur suyu hasadı yapıyoruz. Türkiye’de ilk defa İzmir’de uygulanacak Sünger Kent projesiyle yağmur suyunun boşa akmasına izin vermeyecek, sel ve taşkınları önleyeceğiz. Tüm İzmirlileri projenin paydaşı olmaya davet ediyorum.


Başkan Soyer açıklamalarında şu ifadelere de yer verdi:

Kent içindeki yağmur suyunun akışını 5 yılda yüzde 70 oranında azaltmayı hedefliyoruz. Projenin 2 kapsamlı uygulamasını vatandaşlarımız ile birlikte gerçekleştireceğiz. Bunlardan ilki yağmur suyu hasadı. Kentimize düşen yağmuru değerlendirip yeniden doğal su döngüsüne iade edeceğiz.

Bir teşvik sistemi uygulayarak 5 bin binaya 5 bin yağmur suyu deposunu biz hediye edeceğiz.

İkinci çalışma İzmir’e 10 bin Yağmur Bahçesi kampanyası. 10 Bin vatandaşımıza yağacağı yağmur bahçesinde ekeceği bitkileri biz vereceğiz ve bu uygulamayı da bugün itibariyle başlatıyoruz.