Gündem

Türkiye’de Omicron varyantı görüldü mü? Bakan Koca’nın açıklamalarına muhalefet ne dedi?

Tüm dünyayı yeni bir salgın olarak adlandırılan, delta varyantından çok daha tehlikeli olduğu belirtilen Omicron varyantı Afrika’dan sonra Avrupa’da ulaştı. Türkiye’ye de her an bulaşabilir açıklaması yapan Türk Bilim İnsanları Sağlık Bakanlığı’na ‘’Acil Tedbir’’ çağrılarında bulunurken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘’ “Ülkemizde bu varyanta rastlanmamıştır” Dedi.

Bakan Koca’nın geçtiğimiz yılda mutasyonlu virüsler içinde aynı açıklamaları yapması ve sonrasına gelişen olayları hatırlatan muhalefet ise Koca’nın bu açıklamalarını tartışmalara açık buldu. Omicron varyantı ile ilgili dikkat çekmek isteyen Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş şu çok çarpıcı açıklamalarda bulundu;

Öncelikle, Omicron varyantı bütün dünyayı tehdit eder duruma geldi. Bütün dünya nüfusu aslında şu anda büyük bir endişeyle bu gelişmeleri izliyor. Her ne kadar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Ülkemizde bu varyanta rastlanmamıştır.” şeklinde bir açıklama yapmış olsa da maalesef geçmişteki gelişmeler ve sıkıntılar bu konudaki endişeyi artıyor.

Aynı zamanda, Sağlık Bakanı Sayın Koca Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’ye seyahat edilmesine izin verilmeyeceğini de açıkladı. Biz bu konuda en sıkı tedbirlerin alınması gerektiğini belirtiyoruz ve bu ana kadar olan performansın yeterli olmaması sebebiyle, bu varyantın Türkiye’ye girip girmediği, olup olmadığı konusunda daha net açıklamaların yapılmasını ve tedbirlerin alınmasını ilk elden talep ediyoruz. Çünkü günlük coronavirüs tablosu oldukça vahim bir şekilde seyretmeye devam ediyor.