Sağlık

Türkiye’de SESSİZ SALGIN artarak devam ediyor! Yüzde 30’a yükseldi

Medikal Park Antalya Hastane Kompleksi Dermatoloji Uzmanı Dr. Erkan Davarcı, Türkiye’deki yeni salgını açıkladı.

Türkiye’de SESSİZ SALGIN artarak devam ediyor! Yüzde 30’a yükseldi- Geçtiğimiz günlerde başlayan ve uzn zamandır ülke topraklarında giderek arttığı belirtilen uyuz vakaları için Davarcı’dan önemli açıklamalar  geldi. Davarcı, “Uyuz vakaları hem dünyada hem de Türkiye’de artıyor. Uyuz vakasının ortaya çıktığında tüm aile bireylerinin tedavi olması gerekiyor. Hastalık, deri temasıyla bulaşıyor. ” ifadelerini kullandı.

PANDEMİ ETKİSİ  UYUZU ARTIRDI

Uzm. Dr. Erkan Davacı, “2018-2019 yılından itibaren yavaş yavaş artış gösterdi. Özellikle pandemiden çıktığımız zaman insanların birbiriyle olan temasları arttığı için daha da hızlı bir artış oldu. Geçen yıla oranla bu yıl yüzde 30 bir artış yaşandı. Polikliniğe her gün gelen hastalardan mutlaka en az 2-3 tane ya da daha fazla hasta görüyoruz. 1 yaşındaki yeni doğan çocuktan ileri yaşa kadar görünebilir. Uyuz vakalarında mutasyon gibi bir durum söz konusu değil” şeklinde konuştu.

20 GÜN İÇİNDE TEDAVİ MÜMKÜN

Davacı, tedavinin mümkün olduğunu ancak bazı kremlerin yeterli olmadığını söyledi. Davvacı, “Hastalığın bazı tedavi yöntemlerine direnç gösterdiğini görüyoruz. Bazı kremlerde tedaviye cevap alamıyoruz, daha etkili kremler kullanıyoruz. Bunlarla tedavi ediliyoruz. Bazen bilgisiz hastalarımız ile karşılaşabiliyoruz, bunların tedavisi ayları buluyor. 15-20 gün içerisinde doğru tedavi yöntemleriyle kesin tedavi mümkündür” dedi.

SİRKELİ SU ÇÖZÜM MÜ?

Türkiye’de vatandaşların sıkça tercih ettiği temizlikte de adını duyduğumuz sirke için uyuza çare olur mu? Sorusuna Davacı’dan yanıt gecikmedi. Davacı, “Deprem alanı gibi toplu yaşam alanlarında bulunulması, uyuz vakalarının artmasında etkisi oldu. Türkiye’de olduğu gibi birçok ülkede aynı artış var. Sosyal medyada bazen hastalarımızın bize ilginç soruları oluyor. Onlardan biri de sirke veya sirkeli suyla geçebilir mi? Böyle bir şey kesinlikle bilimsel açıdan mümkün değil” dedi.