Ekonomi

Türkiye’de Türk Lirasından sonra kripto para en çok güvenilir yatırım aracı oldu

Binance Research’ün Türkiye’deki kripto para yatırımları üzerine yaptığı araştırmaya göre, Türk yatırımcılar için kripto para, Türk Lirası’ndan sonra en çok tercih edilen yatırım aracı haline geldi.

Binance Blockchain Week 2023 etkinliğinin ardından yayınlanan rapora göre, Türkiye kripto varlık benimsemesinde öne çıkan ülkelerden biri oldu. Nüfusun yüzde 40’ının son üç yılda kripto varlık ile ilgili deneyim yaşadığı belirtilirken, ülkenin Global Kripto Benimseme Endeksi’nde 12. sırada olduğu açıklandı. Türkiye, ABD, Hindistan ve Birleşik Krallık’ın ardından kripto varlıklara yapılan yatırımlarda dünya genelinde dördüncü sırada.

Risk ve bilgi eksikliği en büyük faktör

Rapora göre, Türk yatırımcıların büyük çoğunluğu kripto pazarına yoğun ilgi gösteriyor ve portföylerini düzenli olarak kontrol ediyor. Ankete katılanların yüzde 66’sı, kripto varlık yatırımının en çekici tarafının kar potansiyeli olduğunu belirtirken, portföy izleme kolaylığı ve teknolojiye ilgi de önemli faktörler olarak öne çıkıyor.

Kripto yatırımı yapmayan katılımcıların endişe alanlarına da değinilen raporda, risk ve bilgi eksikliği önemli rol oynuyor. Ancak, ankete katılan yatırımcıların büyük bir çoğunluğu (yüzde 64) kripto varlık değerlerinin bir sonraki yıl artacağına inanırken, yüzde 73’ü ise kripto varlık yatırımcısı sayısının önümüzdeki beş yıl içinde artacağına inanıyor.