Türkiye’de yüzde 100 elektrikli yeni Çinli araca fiyatı belli olmadan 12 Bin satış!

Dünyada ve Türkiye’de giderek artan yüzde 100 elektrikli piyasasına Çinli model damga vurdu. Daha fiyatı belli olmadan 12 Bin kişi satın almak istedi.

Türkiye’de yüzde 100 elektrikli yeni Çinli araca fiyatı belli olmadan 12 Bin satış!- Çinli otomobil markasının yeni çıkardığı %100 elektrikli araç için Türkiye’de satış patlaması yaşanıyor. Yalnızca 1500 adeta gelecek olan ve Türkiye’de satılacak olan model için 12 bin talep  geldi.

Otomobil Gazetecisi Emre Özpeynirci sosyal medya hesabı üzerinden satış patlaması yaşayan Çinli araç modeli ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Daha fiyatı bile belli olmadan 12 bin talep gelmiş.

 Türkiye’de tam bir Çinli otomobil rüzgarı esiyor… Chery’nin çok kısa sürede en çok satan ilk 3 markadan biri olmasından sonra Türkiye pazarına giriş yapan dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD, daha satışa sunulmadan ve fiyatı belli olmadan 2 haftada 12 binin üzerinde talep almış. (Almayı düşündüklerini söyleyen kişi sayısı) Hatırlatmak gerekirse BYD’nin Türkiye’de satışa sunacağı ilk model kasımda Atto 3 olacak ve son 2 ayda maksimum 1500 adet gelecek. 2024’ün ilk çeyreğinde Seal ve Han’ın geleceği, toplam satış hedefinin ise 8-10 bin adet arasında olduğu açıklandı.

Özellikle ülkemizde de giderek artan elektrikli araç sevdası için Tesla modeli geçtiğimiz günlerde en çok satan araçlar arasında 7’inci sırada yerini almıştı. Çinli araç modelinin ise Tesla’yı geçip geçemeyeceği merak ediliyor. Fiyatların giderek arttığı araç satışları için Chey’nin fiyatının ne olacağı ise henüz belli değil.

Exit mobile version