Türkiye’deki ilk maymun çiçeği vakası kimde tespit edildi? Açıklama yapıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün sosyal medya üzerinden 1 kişide maymun çiçeğine rastlandığını duyurdu. Maymun çiçeği vakasının tespitinden sonra vatandaşlar hastalığın kime ve hangi yolla bulaştığını merak ediyorlar.

Türkiye’de ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi. Bu kişinin kim olduğu ve virüsün nasıl bulaştığı da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bakan Koca virüs tespit edilen kişi ile ilgili detayları açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. BİLİNDİĞİ GİBİ, bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor.

Küresel acil durum var mı?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiçeği için yaptığı açıklamalarda, “küresel acil durum söz konusu değil, ancak virüsün yayılmasını engellemek gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Maymun çiçeği nasıl bulaşır?

Endişelendiren virüs enfekte biriyle yakın temas veya cinsel ilişki halinde bulaşıyor. Ayrıca virüsün bazı enfekte hayvanlar aracılığı ile de bulaşmasının mümkün olduğu biliniyor.

Exit mobile version