Türkiye’nin altın rezervlerine bir yenisi daha eklendi: ekonomiye bir senede 500 milyon TL kazandıracak! Açıklamalar arka arkaya geldi…

Türkiye’de maden arama çalışmalarını üstlenen şirketlerden güzel haberler gelmeye başladı. İki yıl önde Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan 3,5 milyon ons değerindeki altın rezervinin ardından aynı bölgeye 100 kilometre uzaklıkta yer alan Kaymaz Bölgesi’nde 20 bin ons altın rezervi daha bulunduğu ortaya çıktı. Rezerve Koza Altın isimli şirket ulaştı.

20 BİNLİK ONS ALTIN REZERVİ DAHA BULUNDU

En son Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan 3,5 milyon ons değerindeki altın rezervinin ardından Ağrı ilinde de 20 ton değerinde altın rezervi bulunduğu kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bu kez altın rezervi bulunan şehir Eskişehir oldu. Eskişehir’in Kaymaz köyünde altın arama çalışmaları gerçekleştiren Koza Altın, bölgede bulunan rezervin 20 bin ons altına denk geldiğini açıkladı.

KOZA ALTIN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Bulunan altın rezervine ilişkin bilgilendirme Koza Altın isimli şirketten geldi. Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Koza Altın, bulunan rezerv ile ilgili; “Kaymaz işletmemiz mevcut açık ocak sahalarında, 2022 yıllında gerçekleştirilen cevher geliştirme sondajları neticesinde, yaklaşık 20.000 ons’luk potansiyel altın kaynağı tespit edilmiştir. Bu kaynaktan yaklaşık 16.000 ons altın üretimi hedeflenmiştir. 2022 yılı içerisinde cevherin Kaymaz işletmesinde üretimi yapılacaktır. Şirketimizin 2022 yılı cirosuna yaklaşık 500 milyon lira katkısı olacaktır” dedi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE 500 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE DEĞER KATACAK

Rezerve ilişkin çıkarma çalışmalarına başladığını duyuran Koza Altın, 20 bin onsluk altının açık ocak çalışmaları ile çıkarılacağını ve ekonomiye kazandırılacağını duyurdu. Aynı açıklamada çalışma süresine ilişkin de bilgilendirme gerçekleştiren Koca Altın, çalışmaların 1 yıl içerisinde sona ereceğini belirtti. Açıklamalarında özellikle rezervin Türkiye ekonomisine olan katkısına değinen Koza Altın, bu rezervin Türkiye ekonomisine 500 milyon liranın üzerinde bir değer katkısı olarak yansıyacağının altını çizdi.

Exit mobile version