Türkiye’nin her yerinden uzun vade ve düşük faizle konut satışları başlayacak; kampanya için tarih, ekimin ikinci yarısı… İşte, detaylar

Son zamanlarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) dar gelirli aileler için başlatacağı yeni sosyal konut projesi çok konuşulmaya başlandı. Bu projenin ardından sektöre yeni bir proje kazandırmayı hedefleyen Emlak Konut, sektörün öncüleri ile bir araya gelerek, orta ve üst sınıfa yönelik yeni bir konut kampanyası başlatmak için fikir alışverişinde bulundu.

EMLAK KONUT, ORTA GELİRLİ AİLELER İÇİN YENİ BİR KAMPANYA BAŞLATTI

İnşaatı başlamış olan konutlar için yeni bir proje başlatmış olan Emlak Konut sektörde gerçekleştirdiği işbirliğiyle yeni projenin startını verdi. Tıpkı TOKİ sistemi gibi satışa çıkarılacak olan bu konutların uzun vadeler ve düşük faizler ile satılacağı öğrenildi. Banka kredileri ile desteklenecek olan bu kampanya kapsamında sıfır konutların satışa çıkarılacağı öğrenilirken, aynı zamanda konutların fiyat indirimli olarak satılacağı da açıklandı. Öte yandan Emlak Konut öncülüğünde gerçekleştirilecek olan bu satışlar öncesinde üç önemli sektör derneği bir araya geldi. Kampanyaya ilişkin fikir alışverişinde bulunan dernekler, kampanyanın detaylarına ilişkin de basına ipuçları vermeyi ihmal etmedi. Kampanyaya ilişkin ilk açıklama ise, toplantıya katılan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas’tan geldi.

KAMPANYA KAPSAMINA BÜTÜN İLLER ALINDI

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, Emlak Konut öncülüğünde yapılacak olan kampanyanın detaylarını NTV’ye anlattı. Kampanyanın tüm iller için geçerli olacağının altını çizen Başkan Altan Elmas, “Sadece 3-5 şehirde değil, bütün illerde uygulanacak, tüm Türkiye’den üreticiler bunun içerisinde yer alacak” diye konuştu. Ardından kampanyanın ekim ayının ikinci yarısı itibariyle başlatacağını belirten Altan Elmas, aynı zamanda kampanya kapsamında orta ve üst sınıfa hitap edileceğini vurguladı. Öte yandan Elmas’ın açıklamalarının devamında; “Bizim ümidimiz dar gelirliler dışarısında kalan grubun da konuta erişim sorununun çözülmesi. Bugünkü toplantıdan da öyle bir sonuç çıktı” şeklinde konuştu.

Exit mobile version