Ekonomi

Türkiye’nin İsviçre’den altın ithalatında yeniden artış: 7.7 ton altın geldi

Türkiye’nin İsviçre’den gerçekleştirdiği altın ithalatı, Ekim ayında 7,7 tona yükseldi. İsviçre’nin toplam altın ihracatı ise aynı dönemde 151,3 ton olarak kaydedildi. Altın ithalatında bir süredir gözlenen düşüş ivmesi, son verilerle birlikte tersine dönmüş görünüyor.

İsviçre Federal Gümrük İdaresi’nin yayımladığı verilere göre, Türkiye’nin İsviçre’den yaptığı altın ithalatı Ekim ayında önceki döneme kıyasla artarak 7,7 ton oldu. Bu, Türkiye’nin İsviçre’den altın ithalatında bir süre devam eden düşüş trendine son verdiğini gösteriyor.

Aynı dönemde İsviçre’nin toplam altın ihracatı da artış kaydetti. Hindistan’ın talebinin etkisiyle Ekim ayında 151,3 ton olan İsviçre’nin toplam altın ihracatı, Eylül ayında 99,1 ton olarak kaydedilmişti.

En yüksek alım Hindistan’dan

İsviçre’nin Ekim ayındaki altın ihracatının önemli bir kısmı, 49,4 tonluk miktarla Hindistan’a gerçekleştirildi. Çin’e yapılan altın ihracatında ise yüzde 15’lik bir düşüşle 22,8 ton kaydedildi. Aynı dönemde Hong Kong, 7,3 tonluk altın ithalatı gerçekleştirildi.

Ayrıca, ABD’nin altın talebinin bu dönemde güçlü olduğu görülmektedir. ABD’nin altın talebi, önceki döneme göre iki katına çıkarak 1,2 tona yükselmiş oldu.

İsviçre ekonomisindeki altın ticaretinde ise Ekim ayında açık verdi. Ülkenin altın ihracatı 151,3 ton iken, altın ithalatı 231,1 ton seviyesine yükseldi.