Türkiye’nin yollarında bu kez Chery süzülecek! Çin’in otomobil devi Chery, zamanı verdi; uygun fiyatlı otomobil almak için o tarihe dikkat…

Bir süredir artan otomobil piyasaları, özellikle Türkiye’de daha uygun fiyatlı olan alternatif pazarlara açılmaya başladı. Daha önce Hindistan’ın ünlü otomobil markası olan Tata’nın Türkiye pazarına gireceği açıklanmıştı. Bu ke Türkiye pazarına otomobilleri ile girmek için Çinli otomobil üreticisi Chery geri sayıma başladı. Sahip olduğu yapay zeka teknolojisi ile son zamanlarda dünyanın pek çok ülkesinde tercih edilir hale gelmiş olan Chery, Türkiye pazarına giriş tarihini ise, sonbahar ayları olarak açıkladı.

TÜRKİYE PİYASASINA SOKULACAK 3 ARACIN MODELİ BELLİ

Çinli global otomobil üreticisi olan Chery, 2022 yılının son çeyreğinde Türkiye piyasasına girmek için hazırlıklarına başladı. İlk etapta ACTECO serisine ait olan; 1,6 litrelik benzinli motorlarla üretilmiş ve SUV kasa tasarımı ile dikkat çeken üç ayrı model ile sürücülerin karşısına çıkacak olan Chery; sportif coupe SUV Omoda 5, 5 koltuklu kompakt tasarımlı SUV Tiggo 7 ile 7 koltuklu ve orta boy SUV Tiggo 8’i satışa sunacağını duyurdu. Akıllı ağ bağlantısına sahip olan bu otomobilleri ile Türk sürücüleri buluşturmaya hazırlanan Chery, şimdiden sürücülerin dikkatini çekmeyi başardı.

CHERY MOTOR ALANINDA İDDİALI BİR FİRMA

Sedan, SUV ve yeni enerji modellerini küresel piyasad satışa sunmuş olan Chery isimli otomobil markası, özellikle Şili’de satışlarını oldukça fazla artırdı. Türkiye’den önce Güney Afrika pazarına giren Chery, 2021 yılının Ağustos ayında dünyanın bu bölgesinde satışlara başlamıştı. Sadece ocak ile haziran ayları döneminde 148 bin araç ihraç eden Chery, tanınırlığını ve bilinirliğini her geçen gün artırır hale geldi. Yapay zeka kadar motor üretiminde de oldukça iddialı olan Chery isimli otomobil markasının ACTECO serisi motorları kullandığı öğrenildi. Öte yandan Chery marka araçların henüz Türkiye fiyatı açıklanmadı.

Exit mobile version