Türkiye’ye getirilen Çin aşısı Çin’de yasak mı?

Corona virüsü ile mücadelede Çin aşısı Sinovac Türkiye’ye getirildi. Ancak Çin’in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei tarafından aşının Çin’de kullanımının yasak olduğunu söylediği iddia edildi. İddialara flaş yanıt ise Çin İstanbul Başkonsolosluğu Sözcüsü ve Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara’dan tarafından verildi.

Tüm dünyada milyonlarca vatandaşın enfekte olmasına neden olan corona virüsü salgınına karşı aşılar kullanılmaya başlandı. Türkiye’de corona virüsü ile mücadelede bugün ülkeye Çin aşısının girişini yaptı. Ancak aşıların Çin’de kullanımının yasak olduğu iddia edildi. İddialara yanıt ise Çin İstanbul Başkonsolosluğu Sözcüsü ve Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara’dan geldi.

Aşının kullanımı Çin’de Temmuz ayında başladı

Çin İstanbul Başkonsolosluğu Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Bir yalan haber daha. Başkonsolosumuz hiçbir zamanda Çin’de aşının yasak olduğunu söylememişti. Gerçek: Temmuz ayından itibaren Çin’de aşının acil kullanımı başlatılmış durumda, Aralık ayında Çin’de farklı eyaletlerde aşının toplumdaki uygulanması da başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara ise iddialar karşısında şu yanıtı verdi:

“Bu aşının Çin’de 300 bin nüfuslu bir kasabada tamamen uygulandığını ve Çin genelinde toplam 1 milyon doz olarak uygulandığını biliyoruz. Ama bu bilgiler resmi bilgiler değil bize sunulan ön bilgiler.”

Exit mobile version