Türkiye’ye Vergi Bombası geliyor! ÖTV, KDV, MTV hepsi uçacak tarih verildi

2023 yılı itibari ile KDV’ler yüzde 18’den %20’ye yükselmiş, ÖTV ve Ek MTV gibi ödemelerde ortaya çıkmıştı. Yeni vergiler ise yola çıktı.

Türkiye’ye Vergi Bombası geliyor! ÖTV, KDV, MTV hepsi uçacak tarih verildi- Pandemi krizi ve akabinde ülkemizde yaşanan 6 Şubat deprem faciası ardından ülke ekonomisinde ciddi krizler meydana gelirken hükümet tarafından yeni vergi artışları ortaya çıkarılmıştı. Vergiler ile ilgili olarak hükümet 2024 bütçesiyle halka ağır vergiler yüklüyor. Hazine’nin kasasına 3,4 trilyon TL KDV, 1,4 trilyon TL ÖTV geliri girecek. Sermayeye ise 2,2 trilyon TL vergi kıyağı getirilecek.

TÜRKİYE’NİN KASASI VERGİLERLE DOLACAK

Elektrik, su, doğalgaz gibi temel kullanım araçları başta olmak üzere araç sahipleri için Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) etkileri de sürmeye devam ederken Akaryakıt, alkol ve tütün ürünleri, motorlu taşıtlar yanında lüks tüketime konu belli malların vergilemesini amaçlayan özel tüketim vergisinde (ÖTV) de ciddi artış bekleniyor. ÖTV gelirinin 2023’e göre yüzde 71,9 oranında bir artışla 1 trilyon 409 milyar 765 milyon TL’ye çıkması bekleniyor. Teklifte bu yıl sonunda ÖTV gelirinin 820 milyar 209 milyon TL olacağı tahmin edildi.

AKARYAKIT VE DOĞALGAZA REKOR GELECEK

Yeni yıl ile birlikte 2024’te petrol ve doğalgaz ürünlerinden alınan ÖTV’nin yüzde 129,4, otomobilden alınan ÖTV’nin yüzde 43,6, içkiden alınan ÖTV’nin yüzde 70,3, tütün ürünlerinden alınan ÖTV’nin yüzde 71,8 artması bekleniyor. Yaşanacak vergi artışları ile birlikte devletin kasasına milyarlarca liralık ödemelerin gireceği tahmin edilirken ekonomik krizin acı reçetesi ise vatandaşa kesilmiş olacak.

Exit mobile version