Gündem

TÜRSAB’dan İç Turizmi Kalkındırma Çağrısı! TÜRSAB Başkanı Açıkladı “Uygun Koşullu Krediler Verilmeli Tatil Yasal Hak Olmalı”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya iç turizmi kalkındırmak için yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu. Yaşanılan salgından kaynaklı dünya genelinin ve ülke vatandaşının uzun zamandır tatil yapamadığını belirten Bağlıkaya tatile girmek isteyen vatandaşa destek olunması gerektiğini dile getirdi. Özellikle iç turizmi hareketlendirmek için devletin ve kurumların vatandaşa özel tatil kredileri vermesi gerektiğini vurgulayan Bağlıkaya kredilerin uygun şartlarda olması gerektiğine dikkat çekti. Son dönemde ise yaşanan Ukrayna Rusya savaşının Türkiye turizmini ciddi anlamda etkileyeceğini belirten Bağlıkaya ülkemize çok sayıda gelen Rus turistin bu sene sayılarında ciddi oranda azalmaların olacağını ve bunun turizmi etkileyeceğini belirtti. Ülke ekonomisinde turizmin payının yüksek olması turist gelmemesi halinde ekonomiyi olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken başkan buna önlem amaçlı iç turizmin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Dünya genelinde yaşanılan ekonomik krizden ülkemizin de etkilendiğini ancak bu krizden en kolay turizm sektörünün çıkabileceğini belirten başkan turizm sektörünün bütün krizlerden en az hasarla çıkan sektör olduğunu yaşanılan savaş ortamının bitmesi halinde sektörün hemen toparlanacağını dile getirdi.

İç Turizm Desteklenmeli

Başkan yaptığı açıklamada 85 milyon vatandaşın seyahat etmeye hakkı olduğunu bunun ciddi bir rakam olduğunu vurguladı. Genel olarak yaz döneminde otellerdeki kapasitenin çoğunluğunu Rus turistlerin oluşturduğunu belirten başkan kendi vatandaşımızın da rahatlıkla tatil yapabilmesi için iç turizmin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bunun için devlet kurumlarının ve özel bankaların vatandaşa uygun faiz oranlı uzun vadeli kerdiler vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Yasal Hak Verilmeli

Başkan Bağlıkaya tatil hakkının yasal bir hak olması gerektiğine dikkat çekerek toplu iş sözleşmelerinde bu hakkın madde olarak yer alması gerektiğini bunun bir sosyal hak olduğunu dile getirdi. Ayrıca gençlerin dünyayı ve ülkemizi tanımaları adına eğitim gezilerinin çok yaralı olduğunu belirten başkan bu konuda gençlere destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Bölgesel Fuarlar Düzenlenmeli

İç turizmi geliştirmek adına bölgesel fuarlar düzenlediklerini yapılan organizasyonlarda iş Sözleşmelerinin yapıldığına dikkat çeken Bağlıkaya bu organizasyonların iç turizmi geliştirmek adına önemli girişimlerin olduğunun altını çizdi