‘Turuncu’ kodlu uyarı: Gece yarısına kadar etkili olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika uyarısı geldi. Yaz sağanakları devam ediyor. Alınan son bilgilere göre, İstanbul için ‘turuncu’ kodlu uyarı yapıldı. Sağanak yağışın gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması belirtildi.

Meteoroloji’nin verilerine göre, sabahın ilk saatlerinden itibaren başlayan yağışın, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya’da kuvvetli; İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

‘TURUNCU’ KODLU UYARI

Meteoroloji, oluşabilecek olumsuzluklara karşı İstanbul için ‘turuncu’ kodlu yağış uyarısı verdi. ‘Turuncu’ kodlu uyarıya göre, yağışların bu gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor.

Öte yandan, yağışların Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde çarşamba günü de yerel olarak etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması istendi.

Exit mobile version