Tuvaleti kullanırken sakın bunu yapmayın, çok pişman olursunuz: Hem erkekler hem de kadınlarda…

Tuvalet kağıdı Türkiye’de en çok satın alınan ürünler arasında yer alıyor. Neredeyse her evde hijyen tuvalet kağıtları ile sağlanıyor. Ancak ortaya çıkan bir gerçek tuvalet kağıdı kullananların bir kez daha düşünmesine neden olacak. Çünkü hem kadınlarda hem de erkeklerde tuvalet kağıdı kullanımı bazı sorunlara davetiye çıkarabiliyor.

Milyonlarca kişinin farklı tuvalet alışkanlığı var. Ancak bazı durumlarda bu alışkanlık hastalıklara neden olabiliyor. Bu nedenle uzmanlar tuvalet kağıdı yerine taharet musluğu kullanmanın sağlık açısından çok daha iyi olacağının altını çiziyorlar. Türkiye’de birçok kişinin taharet musluğu kullanma alışkanlığı varken birçok kişi de tuvalet kağıdı kullanımı ile yetiniyor.

Hem erkekler hem de kadınların dikkat etmesi gerekiyor

Tuvalet kağıdı bazen temizlik için yeterli gelmeyebilir. Bu durumda dışkı kalıntıları iç çamaşırınızla temas ederek idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilir. Ayrıca kişilerin sıklıkla iç çamaşırı değişikliği de yapması gerekir.


Alerjiye davetiye çıkarabilir

Parfümlü tuvalet kağıtları kullanmak alerjileri tetikleyebilir ve yeni alerji oluşumuna neden olabilir. Ayrıca söz konusu tuvalet kağıtları özel bölgelerde PH dengesinin bozulmasına da neden olabilir.

Tahrişe neden olabilir

Tuvalet kullanımında tuvalet kağıdı yerine su kullanımı tercih edilmelidir. Çünkü birçok tuvalet kağıdı ve ıslak mendil gibi ürünlerde bulunan toksik madde ve tahriş edici maddeler sağlık sorunlarına neden olabilir.

Exit mobile version