Gündem

Tuzla Tersanesi’nde Gaz Sızıntısı! Biri Ağır Beş İşçi Yaralandı!

Tuzla tersanesinde bakım amaçlı bulunan bir gemide çalışmaların yapıldığı sırada karbondioksit sızıntısı meydana geldi ve beş işçi zehirlendi.

Tuzla’ya bağlı Aydıntepe Mahallesinde yer alan bir tersanede, bakım amacıyla bulunan Liberya bandıralı Gulf Petrolyum 4 isimli gemide, öğleden önce yapılan bakım çalışmaları sırasında karbondioksit sızıntısı meydana geldi.

Beş İşçi Yaralandı

Tüplerde meydana gelen sızıntı sonrasında Ürdün uyruklu oldukları belirlenen 5 işçi zehirlendi. Yapılan ihbar sonrasında olay yerine çok sayıda sağlık görevlisi gelirken, polis ve itfaiye ekipleri de acilen olay yerine sevk edildi.

İlk yardım ekiplerinin müdahalesi sonrasında gazdan zehirlenen 4 Ürdün uyruklu işçi çevredeki hastanelere ambulanslarla sevk edildi. Gaz zehirlenmesi sonucu hastaneye kaldırılan işçilerden bir tanesinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

Olay ile İlgili Soruşturma Başlatıldı

Meydana gelen karbondioksit gazı sızıntısı sonrasında gemi ve geminin çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Yaşanan bu kaza sonrasında UMKE ekipleri olay yerine sevk edildi. Tedbir amaçlı gelen UMKE ekipleri, özel kıyafet ve ekipmanlarla karbondioksit gazı sızıntısı olan yerde ayrıntılı incelemeler yaptı. Olay yerinde bulunan polis sızıntı ile ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul Valiliği Açıklama Yaptı

Tuzla tersanesinde yaşanan bu olay sonrasında İstanbul Valiliği tarafından açıklamalar yapıldı. Açıklamalara göre, saat 10.54’te bir ihbar yapılmış ve ihbarda Tuzla’ya bağlı Aydıntepe Mahallesinde yer alan tersanede bakım amaçlı bulunan Liberya bandıralı gemide karbondioksit gazı sızıntısı sonrasında işçilerin zehirlendiği söylenmiş. İhbar sonrasında alarma geçen yetkililer, başta sağlık görevlileri olmak üzere polis ve itfaiye ekiplerini ola yerine sevk etmişler.

Olay yerine gelen sağlık görevlileri, çalışan işçilerin karbondioksit gazına bağlı olarak zehirlendiklerini tespit edip, zehirlenen beş işçiden dördünü yapılan ilk yardım sonrasında çevredeki hastanelere sevk ettiler.