Gündem

Twitter Etkisi Kısa Sürdü, Bitcoin Yeniden Düştü!

Dün gündemde oldukça geniş şekilde yer bulan, dünyaca meşhur milyarder Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için yaptığı teklifin kabul edilmesi haberleri Bitcoin’in yükselmesine sebep olmuştu. Bu haberler sonrasında 40 bin 700 dolar seviyesine gelen Bitcoin yükselişi, bugün kendini tekrar düşüşe bıraktı. Bu sabah itibarı ile yüzde 5,5 değer kaybeden Bitcoin, 38 bin 500 dolar seviyesine geriledi.

Olumlu Hava Kısa Sürdü

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın geçtiğimi perşembe günü yaptığı konuşmada parasal sıkılaşma hamlelerinde hızlanabileceklerini söylemesiyle kripto para piyasalarında ciddi düşüşler meydana gelmişti. Ancak Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasına yönelik çıkan haberler bu düşüşleri durdurmuş hatta Bitcoin’in psikolojik sınır kabul edilen 40 bin dolar üzerinden fiyatlanmasına sebep olmuştu.

Elon Musk’ın Twitter’ın yeni sahibi olması, sosyal medya platformunda kripto paraların aktif olarak kullanılabileceği beklentilerini beraberinde getirmişti. Bu beklentiler bir süredir düşüşte olan kripto para piyasalarında bir hareketlilik meydana getirmiş ve lider kripto para birimi Bitcoin’in 40 bin 700 dolar üzerinden değerlemesiyle sonuçlanmıştı.

Ancak kripto para piyaslarındaki bu olumlu hava oldukça kısa sürdü. Dün gece saatlerinde Bitcoin fiyatları 38 bin doların altında alıcı buldu. Bu sabah itibarı ile Bitcoin’de gerçekleşen günlük değer kaybı yüzde 5,5 seviyesine geldi ve birim başına Bitcoin fiyatı ise 38 bin 400 dolar oldu.

En Çok Dogecoin Kaybetti

Yaşanan en yüksek düşüş ise, dün yüzde 27 oranında değerlenen kripto para birimi Dogecoin’de gerçekleşti. Elon Musk’ın en çok ilgi gösterdiği kripto para birimi olarak bilinen Dogecoin bu sabah itibarı ile günlük bazda yüzde 10,7 değer kaybetti ve 0,14 dolar seviyesinden alıcı buldu.

Diğer Kripto Paralar Da Düştü

Kripto para piyasalarında meydana gelen bu düşüş diğer kripto paraların da değer kaybetmesiyle sonuçlandı. Bazı kripto para birimlerindeki günlük bazda düşüşler şu şekilde meydana geldi;

  • Ethereum yüzde 5,3 değer kaybederek 2.840 dolar oldu
  • Binance Coin yüzde 3,1 değer kaybetti
  • Solana yüzde 4 değer kaybetti
  • Ripple yüzde 3,4 değer kaybetti
  • Terra yüzde 7,5 değer kaybetti
  • Cardano ise yüzde 6,1 değer kaybetti