Teknoloji

Twitter Kullanıcılarına Flaş Karar! Artık Bunu Yapamayacaklar!

Twitter, dünyanın her yerinde milyonlarca kullanıcıya sahip. Sevilerek kullanılan sosyal medya uygulaması olan Twitter, gönderi ve durum paylaşma, mesaj gönderme gibi önemli özellikleri kullanıcılarına sunmasıyla biliniyor. Öte yandan Twitter, kullanıcılarının karşısına her gün yeni bir özellikle çıkmaya devam ediyor. Son olarak Twitter üzerinden yapılan açıklama asılsız tweetler ile ilgili oldu. İşte yeni karar…

Asılsız Tweetlere Veto!

Twitter, kullanıcılarının eğlenmesi kadar güvenliğini de düşünmeye devam ediyor. Twitter resmi internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre ilk olarak ABD’de başlayan ve ardından bir kaç ülkede daha kullanıma açılan asılsız tweet’leri rapor etme özelliği daha fazla ülkede kullanılmasına karar verildi.

Buna göre Twitter daha fazla ülkedeki asılsız olarak rapor edilen tweeti kontrol edebilecek. Bugüne kadar açıklanan rapora göre tam 3 milyon tweet rapor edildi. ABD, Avustralya, Güney Kore, Brezilya, İspanya ve Filipinler’de kullanılan bu özellik diğer ülkelere de açılacak.

Bir Twitter kullanıcısı gördüğü bir tweeti, asılsız olarak rapor etmek istediğinde, tweet’in köşesindeki üç nokta butonuna tıklayarak “yanıltıcı” seçeneği sayesinde rapor edebilecek. “şüpheli veya spam” ya da “küfürlü veya zararlı” ifadelerinden birini seçmesinin ardından kişi tweet’i asılsız olarak rapor etmiş olacak.

Bunun amacının siyası, koronavirüs gibi önemli konularda kullanıcıyı yanıltmaması açısından olduğunu söyleyen Twitter, öncelikli olarak takipçi sayısı çok olan kullanıcıların attığı tweetlerin dikkate alınacağını da açıklamasına ekledi. Bu yeni uygulamanın Türkiye’ye ne zaman geleceği ise bilinmiyor. Türkiye’deki kullanıcılar merakla Twitter’dan gelecek açıklamayı beklemeye başladı.