Twitter’ı Satın Aldığını Duyurdu, Tesla’da 125 Milyar Dolar Buhar Oldu!

Dünyaca ünlü milyarder ve teknoloji yatırımcısı Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı satın aldığını duyurduktan sonra, CEO’su olduğu elektrikli araç devi Tesla’nın borsada işlem gören hisselerinde ciddi düşüş yaşandı. Adeta çakılan Tesla hisselerindeki kayıp yüzde 12’yi aşarken, piyasa değeri 125 milyar dolar azaldı. Elon Musk’ın satın aldığı hisseler için yapacağı ödemelere dair soru işaretleri, satışları beraberinde getirdi.

Tesla Hisseleri Çakıldı

Yaşayan en zengin insan olarak bilinen Elon Musk’ın, 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın almak için anlaşmaya varması üzerine, milyarderin CEO’su olduğu Tesla’da ciddi değer kayıpları yaşandı. Twitter’ı satın almak için yapılacak ödemelerin bir kısmının Tesla hisselerinin satılarak yapılacağına dair söylentiler, elektrikli araç devinin borsada işlem gören hisselerinin çakılmasına sebeb oldu.

125 Milyar Dolar Buhar Oldu

Tesla hisseleri, ABD Nasdaq Borsası’nda işlem görüyor. Dün yaşanan kayıp günlük yüzde 12 seviyesini aştı ve Tesla’nın toplam değeri 125 milyar dolar geriledi ve 905,8 milyar dolar oldu. Elon Musk’ın ilk defa Twitter hissesi aldığı 4 Nisan tarihinden bu yana Tesla hisselerinde meydana gelen kayıp ise yüzde 19 seviyesinin üstüne çıktı. Tesla, günlük işlem hacmi baz alındığında, en yakın rakibi Apple’dan üç kat fazla işlem gördü ve günlük işlem hacmi 40 milyar doları geçti.

Ödemeye Dair Soru İşareleri

44 milyar dolar karşılığında Twitter satın almak için anlaşan Elon Musk, Twitter hissedarlarına yapılacak ödeme için 12 milyar doları Wall Street bankalarından borç alarak, 12 milyar doları ise Tesla hisselerini ipotek göstererek alacağı kredi ile ödeyeceğini açıkladı. Ancak geri kalan 20 milyar doların nasıl ödeneceği hakkında soru işaretleri var. Çıkan söylentilere göre, geri kalan tutarın Musk’ın sahip olduğu Tesla hisselerini satarak yapması bekleniyor.

Twitter Hisseleri Düştü

Tüm bu gelişmeler Twitter hisselerinde de düşüşe sebep oldu. Dün, borsada işlem gören Twitter hisselerinde, günlük bazda yüzde 3,9 seviyesinde bir düşüş gerçekleşti ve Twitter’ın hisseleri 49,7 dolar üzerinden alıcı buldu. Musk ,Twitter’ı satın almak için yaptığı hisse değerlenmesi sonucunda hisse başına 54,2 dolar ödemeyi taahhüt etmişti.

Exit mobile version