Twitter’ı Satın Almak İsteyen Elon Musk’ın Parası Yetmedi!

Ortaya atılan iddialara göre Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak istiyor ancak likit varlıkları bunu karşılayacak düzeyde değil. Böyle durumlar için her zaman bir B planı olduğunu açıklayan iş insanının bir sonraki adımı ne olacak? İşte ayrıntılar…

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu ve CEO’su olan Elon Musk, 2021 yılında Jeff Bezos’u geride bırakarak yaşayan en zengin kişi unvanını eline geçirmişti. Renkli kişiliği ile dikkat çeken endüstriyel tasarımcı ve teknoloji yatırımcısı ilginç olaylara imza atarak oldukça dikkat çekiyor. Son olarak sosyal medya platformu olan Twitter’ın %9,2’lik hissesini satın almıştı. Ancak platformun dönüştürülmesinin bir şart olduğunu ileri sürerek, Twitter’ın tamamını almaya talip olduğunu açıklamıştı. Ancak Elon Musk’ın bu isteği şimdilik gerçek olmayacak gibi gözüküyor.

Twitter’dan Anket Yapmıştı

Elon Musk’ın Twitter’ın tamamını satın almak istediğini açıklaması üzerine, Twitter yönetim kurulu bunun gerçekleşmemesi adına ciddi ölçüde bir çaba sarf ediyor. Elon Musk, Twitter’ı satın alma teklifini açıklamadan önce bir anket düzenledi. Twitter üzerinden düzenlediği ankette takipçilerine, Twitter algoritmasının açık kaynaklı olup olmaması gerektiğini sordu. Evet ya da Hayır seçenekleriyle paylaştığı ankete bir milyondan fazla kullanıcı katıldı. Anket sonucu %87,7 gibi bir oranla Evet olarak çıktı. Halihazırda Twitter’ın bir kısmı açık kaynak kodlu iken, Elon Musk’ın kullanıcıların özel bilgilerinin işlendiği kısmın da açık olmasını istediği söylentiler arasında.

Elon Musk, %9,2 oranında Twitter hissesine sahip, tamamına sahip olmak içinse 43 milyar dolar ödemeye hazır olduğunu söylemişti. Satın almak için belirlediği fiyatın değerlemesini yaparken hisse başına 54,20 dolar ödeyeceğini açıklamıştı. Ancak Elon Musk’ın bu isteği Twitter yönetim kurulu tarafından hoş karşılanmıyor.

Musk Bey, Likiditeniz Yetersiz!

Elon Musk, sahip olduğu 269,5 milyar dolarlık net serveti ile Forbes dergisinin gerçek zamanlı milyarderler listesinin bir numarası konumunda. Sahip olduğu servetin önemli bir kısmını CEO’su olduğu Tesla ve SpaceX hisselerinde yer alıyor. Likit varlıklarının yaklaşık değerinin ise 2,95 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Twitter’ı satın almak için 43 milyar dolar teklif eden Musk, şu an için bunu gerçekleştirecek likiditeye sahip değil.

Twitter Yönetim Kurulu Sıcak Bakmıyor!

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için sahip olduğu Tesla Ve SpaceX hisslerinin bir kısmını satması söz konusu. Ancak buradaki asıl problem, Twitter’ın Musk’a satılmasına sıcak bakmayan yönetim kurulu olduğunu söyleyebiliriz. Böyle durumlarda her zaman B planı olduğunu açıklayan Elon Musk’ın sonraki hamlesi, herkes için merak konusu.

Exit mobile version