TYP Numarası Nasıl Alınır?

TYP numarası almak için, İŞKUR üzerinden başvuru yapılması gereklidir. İŞKUR üzerinden yapılan iş başvurularında, başvuru takibi TYP numarası ile yapılır. Her iş başvurusu için sistem, ayrı bir TYP numarası verir. Başvuru sonrasında sistem tarafından otomatik olarak verilen TYP numarası ile işe alınıp alınmadığı sorgulanabilir.

TYP Numarası Nedir?

TYP numarası, Toplum Yararına Programı numarasıdır. Toplum Yararına Programı, İŞKUR’un toplumsal istihdamı arttırma projelerinden biri olarak yürütülmektedir. İŞKUR’un Toplum Yararına Programı kapsamındaki işlerine başvuru yapılırken, her yeni başvuruda sistem otomatik olarak yeni bir TYP numarası verir.

TYP Numarası Hangi İş Başvurularında Kullanılır?

TYP numarasının verildiği iş ilanları, genellikle bakanlığa bağlı iş yerleri ve bölgelerde istihdam edilecek olan çalışanlar için verilen ilanlarda kullanılır. Toplum Yararına Programı (TYP) numarası, bakanlıklarda istihdam edilecek; temizlik, tamirat vb. İşlerde çalışacak olan işçi ve personel alımı için İŞKUR tarafından yayınlanan ilanlarda verilir. TYP numarası ile, ilgili başvurunun takip edilmesi ve sonuç sorgulamak için kullanılır.

TYP Numarası Ne İşe Yarar?

TYP numarası gereken yerler, İŞKUR üzerinden yapılan başvururlardır. İŞKUR’a yapılan her başvurudan sonra sistem otomatik olarak, o başvuruya özel bir TYP numarası verir. Bu TYP numarası ile başvuru takibi yapılabilir ve başvuru sonuçları sorgulanabilir. Her yeni bir başvuru için başka bir TYP numarası sistem tarafından verilir.

TYP numarası, İŞKUR üzerinden TYP ilanları için verilen numaradır. Toplum Yararına Programı, işsizlikle etkin mücadele için, genellikle geçici işlerde verilen ilanlarda kullanılır. Bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlarda bakım, onarım, tadilat, temizlik işlerinde çalışacak işçilerin istihdamı için, TYP ilanları kullanılır. TYP numarası alınması için ilk önce bu programa kayıt yaptırmak gereklidir.

TYP Numarası İŞKUR Üzerinden Nasıl Alınır?

İŞKUR’dan TYP numarası almak için, ilk önce bu programa kayıt yaptırmak gereklidir. TYP numarası, İŞKUR üzerinden TYP ilanları için verilen numaradır. TYP ilanlarına bakabilmek ve başvuru yapmak için, ilk önce kayıt yaptırmak gerekir. TYP ilanlarına başvurmak için kayıt şu şekilde yapılır:

TYP Numarası ile Yapılan Başvurularda Sonuç Sorgulaması Nasıl Yapılır?

TYP numarası kullanılarak başvuru sorgulaması yapmak için, ilk önce İŞKUR üzerinden ilgili bölüme gidilmelidir. İŞKUR’un resmî Web sitesine, iş arayan girişi yapılarak ilgili menüye gidilir. Açılan menüden ‘online işlemler’ kısmından ya da arama çubuğu üzerinden aratılarak ilgili ilanlara ulaşılabilir. Buradan gerekli bilgiler ile birlikte TYP numarası da sisteme girilir. Buradan başvuru sonuçları sorgulanabilir.

Exit mobile version