Gündem

Uçaklarda, otobüslerde, metrolarda kısıtlama uygulanacak mı merak edenler: Bakan Koca açıkladı!

18 -24 Temmuz 2022 tarihli haftalık vaka tablosunda vaka sayısı 365 bin 424 olarak belirtildi. Yaşanan vaka artışları nedeniyle vatandaşlar yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Özellikle otobüsler, metrolar, uçaklarda kısıtlamaların uygulanıp uygulanmayacağı tartışılıyor. Bakan Koca konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, Sabah yazarı Yavuz Donat’a açıklamalarda bulundu. “Yeni bir sınırlama gündeminizde var mı? Toplu taşıma araçlarında, uçaklarda… ” sorusuna yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ” Hayır kesinlikle gündemimizde yok.” İfadelerini kullandı.

Kalabalık ortama girmeyin

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle geçtiğimiz senelerde 65 yaşın üzerindekiler ve ek hastalığı olanlar için çeşitli tedbir kararları alınmıştı. Vaka sayılarında son dönemde yaşanan artışa bağlı olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Evet… Son birkaç haftadır, vakaların artışıyla birlikte, aşıya yoğun ilgi olduğunu, aşı yaptırmak isteyenlerin sayısının arttığını görüyoruz Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ısrarla öneriyoruz… Hatırlatma dozunu mutlaka yaptırsınlar. Hele de 65 yaş üstü ve ek bir hastalığı olanlar… Risk biraz daha fazla… Mümkünse kalabalık ortamlara girmesinler… Maske taksınlar… Mesafeye dikkat etsinler.” Açıklamasını yaptı.

Corona virüsü ile bir süre daha yaşanacağını belirten Bakan Koca, açıklamalarında kişisel tedbirlerin mutlaka alınması gerektiğinin de altını çizdi.