Gündem

Ücretsiz Bilinmeyen Numara Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tanımadıkları numaralardan aranan vatandaşlar, kendilerini arayan numaranın kime ait olduğunu öğrenmek istiyorlar. Bu nedenle internet sayfaları üzerinde, “Ücretsiz bilinmeyen numara sorgulama nasıl yapılır?” araştırmaları yapılıyor. İşte ücretsiz bilinmeyen numara öğrenmenin yolları…

Ücretsiz bilinmeyen numara sorgulama işlemlerini nasıl yapacağını merak eden vatandaşlar için Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom için bilinmeyen numara bulmayı, 11880 servisini ve arayanı bul uygulamaları haberimizde derledik.

Ücretsiz Bilinmeyen Numara Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bedava bilinmeyen numara sorgulama işlemi adı altında sunulan birçok hizmet bulunmaktadır. egehaber.comTurkcell, Türk Telekom ve Vodafone gibi operatörler çeşitli servisler, uygulamalar ve 118 ile başlayan bilinmeyen numara servisleri sunmaktadır. Servis Sağlayıcı şirketlerden bağımsız olarak kurulmuş çeşitli ‘’Bilinmeyen Numara Servisleri’’ de mevcuttur fakat operatörler de bağımsız kurulan bilinmeyen numara servisleri ücretsiz değildir. İnternette ücretsiz bilinmeyen numara sorgulama işlemi yaptığını iddia eden birçok site bulunmaktadır fakat bu siteler genellikle olumsuz sonuç vermektedir.

Turkcell Numara Sorgulama

Turkcell bilinmeyen numara öğrenme işlemleri için kendi bünyesinde çeşitli uygulama ve çözümler üretmiştir:
Bilinmeyen Numaralar: Bilinmeyen Numaralar servisi ile kime ait olduğunu merak ettiğiniz numarayı 2200’a göndermeniz durumunda, numara TURKCELL REHBER’de kayıtlı ise, sorgulamanız gerçekleşir. Bilinmeyen numara sorgulama da bu işlem 3,99 TL tutarında bir ücrete sahiptir.

11832 Servisi: Bilinmeyen Numaralar servisi ile aynı servistir. Bu serviste kısa mesaj yerine 11832 aranarak bilinmeyen numara öğrenilmeye çalışılır. Bu işlem dakika başına 1,6 TL tutarında bir ücrete sahiptir.

UpCall: UpCall bir servis değil, akıllı telefon uygulamasıdır. IOS ve Android kullanıcılarına sunulmuş bu uygulama oturum açmayı gerektirdiği için arayan kişinin numarası aranan kişinin telefon rehberinde olmasa bile uygulama içinde arayan kişinin profil bilgileri görülebilir. Eğer arayan kişi TURKCELL REHBER’de kayıtlı ise doğrudan kendi kimliği ile görülür. egehaber.comBu uygulama ücretsiz bir uygulamadır fakat uygulama içi görüşmeler paketiniz ya da standart ses tarifeniz üzerinden ücretlendirilir.

Vodafone Numara Sorgulama

Bilinmeyen numara sorgulama da Vodafone numara bilgisine ulaşmak için ‘’Vodafone Bilinmeyen Numaralar’’ isimli bir servisi kullanabilirsiniz. 11842 numarası tuşlanarak ulaşabileceğiniz bu servis yalnızca Vodafone abonesi olan birinin cep telefonu numarasına ya da arayan bir Vodafone abonesinin adı, soyadı, nereden aradığı gibi bilgilere erişmenize imkan tanır. Bu işlem dakika başına 1,25 TL tutarında bir ücrete sahiptir. Bu sistemin kısa mesaj üzerinden sunulmuş haline erişim sağlamak için:

Telefonun kısa mesaj servisine girin,
Alıcı kısmına 7048 yazın,
Mesaj kısmına KIM yazıp boşluk bırakın ya da *(yıldız) işaretini tuşlayın,
Boşluk ya da * işaretinden sonra 10 haneli Vodafone telefon numarasını yazıp mesajı gönderin.
Eğer öğrenmek istediğiniz numaranın sahibi bu serviste numarasının paylaşılmasına izin verdiyse öğrenebilirsiniz.

Türk Telekom Numara Sorgulama

Türk Telekom bilinmeyen numara bulmak için Türk Telekom’un sağladığı TTRehber, 11811, 11855, ev telefonlarını öğrenmek üzere Beyaz Sayfalar, iş ve kurum telefonlarını öğrenmek amacıyla Sarı Sayfalar hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. egehaber.comTTRehber servisinde numara paylaşımına izin veren müşterilerin bilgilerine 11811, 11855 ve TTRehber üzerinden erişilebilir. 11811 ve 11855 Türk Telekom Bilinmeyen Numara Servisi’nde yapılan işlemler dakika başına 1,25 TL tutarında bir ücrete sahiptir. Ücretsiz bilinmeyen numara sorgulaması yalnızca firmaların bilgilerine erişebilmek için geçerlidir.

11880 Numara Sorgulama

11880 bilinmeyen telefon numarası öğrenme işlemleri tıpkı Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’un sunduğu 118’li bilinmeyen numara servislerinde olduğu gibi gerçekleşir. 11880 Numaradan İsim Sorgulama ve Bilinmeyen Numaralar servislerine sahiptir. 11880’in sunduğu hizmet operatör, ev telefonu veya cep telefonu fark etmeksizin dakika başı 2,97 TL tutarında bir ücrete sahiptir.

Arayan Numara Kimin?

Arayan numara kime ait diye merak eden, bu numarayı veya sahibini öğrenmek isteyen müşteriler için sunulan numara bulma servisleri Türk Telekom, Turkcell, Vodafone gibi büyük ölçekli operatörlerin tamamında mevcuttur. Bütün bunların yanı sıra çeşitli akıllı telefon uygulamaları ve internet siteleri de ücretsiz bilinmeyen numara sorgulama işlemlerini gerçekleştirdiğini iddia eder. Ancak kişisel verilerinizi korumak için bu tür ücretsiz uygulama veya sitelerden kaçınmalı; kendi operatörünüzün numara öğrenme servislerini kullanmalısınız.

Kaynak: egehaber.com