Ücretsiz doğal gaz uygulaması 1 Mayıs 2024’e kadar devam edecek

Karadeniz gazının devreye alınması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ücretsiz 25 metreküp doğal gaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek.

Ücretsiz doğal gaz uygulaması, 1 Mayıs 2024’e kadar devam edecek. Bu kapsamda, her ay 25 metreküp doğal gazın bedeli devlet tarafından karşılanacak. Bu da aylık 153 liraya denk geliyor. Nisan ayından itibaren doğal gaz faturası ödemeleri yeniden başlayacak. Ancak 25 metreküp doğal gaz kullanım bedeli ücretsiz olacak. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da ücretsiz doğal gaz kullanabilecek. Bu kullanıcılar, yeni yüklemeye gittiklerinde 25 metreküplük hak edişleri kartlarına ücretsiz yüklenecek. Ücretsiz doğal gaz uygulaması kapsamında, Mayıs 2024’e kadar vatandaşın faturalarına toplamda 43 milyar liralık katkıda bulunulmuş olacak.

Uygulama doğalgaz kullanan herkes için geçerli

Daha açıklayıcı bir şekilde söylemek gerekirse, her ay 25 metreküp doğal gaz tüketimi olan bir aile, bu uygulama sayesinde doğal gaz faturası ödemeyecek. Bu da, artan doğal gaz fiyatları karşısında önemli bir destek sağlayacak.

Uygulama, hane halkı gelirine bakılmaksızın tüm vatandaşlara uygulanmaktadır. Bu nedenle, ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlar için de önemli bir rahatlama sağlayacaktır.

 

Exit mobile version